Un GIGANT 'atacă' piața românească

Publicat in Business 22 Mai 2017 1474 ori
Google+ WhatsApp
Un GIGANT 'atacă' piața românească
Un GIGANT 'atacă' piața românească

Noul gigant este de origine germană, cuprinde 10 000 de magazine și face afaceri de 50 de miliarde de euro anual. Acesta deja a început să facă recrutările pentru echipa de management, deci, cu siguranță Lidl va avea un nou concurent.

 

 

Potrivit ZF, liderul german oferă salarii foarte bune. În Germania, un manager de magazin are un salariu de 5 000 de euro, însă, situația va sta diferit în România. Aceștia vor oferi salarii în raport cu ceilalți jucători.

Se pare că Aldi își va face apariția peste 3 sau 5 ani. Tatonările Aldi pentru piaţa locală vin într-o perioadă în care magazinele de tip discount câştigă teren. Segmentul de discount a ajuns să aibă o cotă de piaţă de circa 11% la finalul anului trecut, în urcare de la 8% în 2012 şi 6% în 2008. Cele două reţele de magazine de discount – Lidl şi Penny Market – au afaceri anuale ce merg spre 2 mld. euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF.

În cazul Aldi, în piaţă există două variante vehiculate. Prima ia în calcul o expan­siune după modelul Lidl, res­pectiv o achiziţie şi apoi expansiune de tip greenfield. A doua este cea în care nemţii merg doar cu magazine de la zero, aşa cum au făcut şi pe majoritatea pieţelor pe care sunt.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.