Vrei sa apelezi la servicii de rent a car? Iata cateva reguli de baza

Publicat in Business 06 Aprilie 2017 1451 ori
Google+ WhatsApp
Vrei sa apelezi la servicii de rent a car? Iata cateva reguli de baza
Vrei sa apelezi la servicii de rent a car? Iata cateva reguli de baza

Plecarea in vacanta presupune multe sarcini pregatitoare, unele dintre ele destul de obositoare. Fiind ocupati cu rezervarea camerei de hotel sau cu pregatirea bagajelor, multi turisti care apeleaza la serviciile de rent a car uita sa se intereseze de regulile pe care le presupune inchirierea unei masini. Citeste mai departe si afla care sunt lucrurile de care e bine sa tii cont atunci cand apelezi la serviciile unei companii de rent a car pentru a pleca in vacanta.

Varsta minima obligatorie

 

Inainte de toate, trebuie sa stii ca trebuie sa ai minimum 21 de ani si permis de conducere de cel putin un an ca sa poti fi eligibil pentru serviciile de rent a car. De asemenea, daca intrunesti conditia de varsta si inchiriezi o masina, iti recomandam sa nu lasi pe nimeni altcineva la volanul masinii. In caz de accident sau distrugeri, tu vei fi singurul responsabil din punct de vedere financiar.

Livrarea/ridicarea masinii

 

O companie ce ofera servicii de rent a car este obligata sa iti livreze masina in stare perfecta de functionare. In acelasi timp, daca observi defecte vizibile la masina, esti obligat, in calitate de client, sa le semnalezi in momentul livrarii, inainte sa te urci la volan sau si sa pleci in vacanta. Totodata, ai obligatia de a returna masina in aceleasi conditii in care ai primit-o, impreuna cu toate documentele, echipamentele si accesoriile aferente, respectand data, ora si locul predarii stabilite in contractul incheiat. Tine cont de faptul ca unele companii vor sesiza organele de politie daca intarzii cu predarea masinii mai mult de 3 ore.

Plata

Majoritatea companiilor ce ofera servicii de rent a car accepta plata prin Visa si Mastercard sau numerar.

Pe langa tariful de baza specificat in contractul de inchiriere, care include tariful pentru inchirierea masinii si, daca e cazul, al serviciilor optionale, exista si alte obligatii financiare de care esti responsabil.

De exemplu, la FocusRent, companie ce ofera servicii de rent a car de peste 10 ani, masina iti este livrata cu rezervorul plin. Asadar, ai obligatia ca, la returnarea masinii, sa o aduci tot cu rezervorul plin, altfel va trebui sa platesti companiei de rent a car, pentru fiecare litru de combustibil lipsa, un pret de 0,5% in plus fata de pretul pietei stabilit in euro/litru.

De asemenea, ai mare atentie la cum conduci! Orice amenda primita in trafic pentru incalcarea legii Codului Rutier o vei suporta din propriul buzunar. Mai mult, iti recomandam sa ai grija de documentele automobilului, de contractul de inchiriere si de cheile masinii, pentru a nu risca sa le pierzi si sa platesti o penalizare ce poate ajunge pana la 200 euro.

Garantia

Majoritatea companiilor de rent a car cer si o garantie la inchirierea contractului, al carei cuantum este intre 200 si 1000 euro, si care iti va fi returnata integral la predarea masinii daca aceasta este inapoiata in conditii bune, alaturi de toate documentele, accesoriile si echipamentele aferente, la locul, data si ora stabilite in contract.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.