Cum recompensează statul firmele care vor angaja ucenici şi stagiari

Publicat in Business 31 Martie 2017 607 ori
Google+ WhatsApp
Cum recompensează statul firmele care vor angaja ucenici şi stagiari
Cum recompensează statul firmele care vor angaja ucenici şi stagiari

Guvernul va aproba un proiect de lege prin care firmelor li se va deconta salariul minim pe economie dacă încadrează ucenici şi stagiari, astfel că un angajator dacă acceptă să formeze la locul de muncă un ucenic va primi pe toată perioada acestei calificări suma de 250 de euro lunar.

”Proiectul prevede ca un angajator dacă acceptă să formeze la locul de muncă un ucenic va primi pe toată perioada acestei calificări suma de 250 de euro lunar, practic salariul minim pe economie pentru plata acestiu ucenic. Mai mult decât atât, la sfârşitul acestei calificări el se alege şi cu un certificat de ucenicie, ceea ce presupune că poate să se angajeze oricând fiind deja format profesional”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că proiectul îi vizează şi pe tinerii absolvenţi de studii superioare.

”La fel, anagajatorul primeşte pentru ei (absolvenţii de studii superioare - n.r.) suma de 300 de euro lunar, cu condiţia să accepte să-i formeze şi la sfârşitul acestui ciclu de formare să le elibereze certifiactul de stagiu”, a punctat Lia Olguţa Vasilescu.

În opinia ministrului Muncii, adoptarea legii va duce la reducerea şomajului, dar şi la formarea unui personal calificat ”care poate oricând să se angajeze în altă parte dacă la sfârşitul acestei perioade, după ce nu va mai primi bani de la stat, angajatorul nu doreşte să îl mai ţină pe locul de muncă”.

Vasilescu a precizat că sumele nu vor provini de la bugetul de stat ”decât la început, pentru ca apoi sunt decontate din fonduri europene pe Programul Operaţional Capital Uman, deci impactul pe buget este nesemnificativ”.

Olguţa Vasilescu a precizat că a solicitat procedura de adoptare de urgenţă, pentru a  fi adoptată cât mai repede de Parlament.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că proiectul de lege a rezultat în urma discuţiilor cu investitorii români şi străini, fiind o adaptare a şcolii la cerinţele pieţei muncii din România: ”Noi am înţeles această solicitare şi venim cu acest proiect prin care decontăm salariul minim pe economie pentru firmele care încadrează ucenici şi stagiari”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.