Tranzacție MAMUT în Europa: Se creează unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii

Publicat in Business 07 Martie 2017 835 ori
Google+ WhatsApp
Tranzacție MAMUT în Europa: Se creează unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii
Tranzacție MAMUT în Europa: Se creează unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii

Se formează unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din Europa, în urma unei tranzacții-gigant de 4,7 miliarde dolari. Standard Life, al doilea cel mai mare asigurator din Scoţia, va cumpăra Aberdeen Asset Management, pentru 3,8 miliarde de lire (4,7 miliarde de dolari), şi va crea unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din Europa, scrie Bloomberg.

Sub termenii contractului, care rămân aceeaşi de când a fost făcută publică oferta, acţionarii Standard Life vor deţine 66,7% din grupul combinat, potrivit unei declaraţii a celor două companii de luni.

Investitorii Aberdeen vor primi 0,757 acţiuni nou-emise ale Standard Life pentru fiecare acţiune pe care deja o deţin.

"Credem cu putere că vom putea construi pe temeliile existente ale Standard Life prin combinarea cu Aberdeen, pentru a putea crea unul dintre cei mai mari manageri de active din lume , şi vom putea aduce valoare semnificativă pentru acţionari şi investitori", a spus Keith Skeoch, CEO al Standard Life.

Afacerea, care va crea un manager de active de 660 de miliarde de lire, este cea mai recentă mişcare defenisvă din industria de asset management, pentru a combate un val de investitori care îşi mută banii în fonduri pasive, low-cost.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.