Conpet SA, inclusă în indicii principali ai Bursei de Valori București

Publicat in Business 06 Martie 2017 937 ori
Google+ WhatsApp
Conpet SA, inclusă în indicii principali ai Bursei de Valori București
Conpet SA, inclusă în indicii principali ai Bursei de Valori București

Conpet S.A., operatorul Sistemului Național de Transport al țițeiului și derivatelor prin conducte, a fost admisă în indicii reprezentativi BET și BET-TR ai Bursei de Valori București (BVB).
Anunțul a fost făcut vineri, 03.03.2017, în urma ședinței trimestriale a Comisiei Indicilor, în cadrul căreia, pentru prima dată, s-a luat decizia de extindere a numărului companiilor care fac parte din indicii BET și BET-TR, de la 10 la 12 companii.
Conpet S.A. a fost atent monitorizată de Bursa de Valori București, timp de
șase luni, începând cu data de 5 octombrie 2016, dată la care compania a intrat pe lista companiilor eligibile (watchlist) pentru includerea în calculul indicilor BET și BET-TR.
Odată cu includerea în indicii BET și BET-TR, societatea Conpet este inclusă în cei 7 indici din totalul de 9, ceea ce se traduce prin performanță, stabilitate economico-financiară, transparență, vizibilitate și interes crescut al investitorilor din piețele de capital din România, dar și din străinătate.
Indicele de referință BET reflectă evoluția celor mai tranzacționate acțiuni ale companiilor de pe piața reglementată a Bursei de Valori București, lichiditatea fiind criteriul principal de selecție al societăților incluse în acest indice.
De asemenea, tansparența companiilor listate (emitenții), dar și calitatea raportărilor și comunicării cu investitorii constituie criterii de selecție, începând cu anul 2015.
Indicele BET-TR (BET Total Return) reflectă evoluția celor mai lichide 10 acțiuni listate, cuprinse în indicele BET, și dividendele acordate acționarilor și investitorilor.
La momentul actual, CONPET are o capitalizare bursieră de 829.391.182,4 lei și ocupă poziția 15 în „Top 25 al emitenților după capitalizare”. Prețul acțiunii (COTE) s-a dublat, practic, de la momentul listării acțiunilor companiei pe piața reglementată, administrată de BVB, pornind de la 44 lei în 2013 și ajungând la 95,80 lei în 2017.

Creșterea spectaculoasă a prețului acțiunii Conpet se datorează unui management profesionist, centrat pe viziune și performanță.
„Obiectivul nostru a fost acela de a crește transparența și vizibilitatea companiei pe piața de capital, de a asigura o mai mare deschidere față de acționari și investitori, în scopul creșterii credibilității și atragerii de investiții pentru proiectele noastre strategice.
Conpet este o afacere de succes! Aprecierea valorii și rezultatelor companiei în rândul celor mai performante companii listate la Bursa de Valori București creează premisele necesare unei dezvoltări durabile a afacerii, atât pe plan intern, cât și regional și european.” – domnul Liviu ILAȘI, director general Conpet S.A.

Practic, societății Conpet S.A. i se recunoaște valoarea pe piața de capital din România, valoare câștigată de un management performant, care a îndeplinit standardele calitative și cantitative impuse de BVB, a administrat corect și eficient afacerea și a reușit să asigure un nivel înalt de transparență și vizibilitate în rândul acționarilor și investitorilor.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.