Afacerea de succes a unui prahovean de 27 de ani- microplantele

Publicat in Business 06 Februarie 2017 843 ori
Google+ WhatsApp
Afacerea de succes a unui prahovean de 27 de ani- microplantele
Afacerea de succes a unui prahovean de 27 de ani- microplantele

Legumicultura i-a deschis drumul spre o afacere profitabilă. Cristian Tudor are 27 de ani și este inginer horticol. Recunoaște că la începutul facultății nu se vedea printre răsaduri.Obișnuit totuși cu munca încă din liceu, Cristian a lucrat la o firmă din domeniu și în timpul facultății. Întâmplător, într-o zi, a găsit ideea care l-a convins: să își deschidă propria afacere. În timp ce se documenta pe un site din Statele Unite ale Americii despre o boală apărută la pepeni, a văzut un titlu care sugera că microplantele sunt noua generație de hrană. Chiar de a doua zi, Cristian a început să cultive primele plante pe balconul apartamentului său, din Drumul Taberei. Apoi a început o serie de testări într-o seră a părinților, din Gorgota, Prahova.

Nu a fost ușor să intre pe piață cu plantele tinere și comestibile, mai ales că nu existau producători în România, iar restaurantele și hypermarketurile se aprovizionau din Olanda. A mers din ușă în ușă la restaurante, pentru a-și perfecționa produsul, cu ajutorul sugestiilor bucătarilor.

Pentru a-și dezvolta afacerea, Cristian avea nevoie de 30.000 de euro. A încercat să facă un împrumut, însă pe atunci avea doar 24 de ani și 2.800 de lei pe cartea de muncă. Băncile nu au vrut să-i dea bani pentru investiție, dar a reușit până la urmă să ia trei credite, după ce a motivat că banii sunt pentru achiziționarea unei mașini. Citiţi întreaga poveste pe situl Agerpres.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.