Firmele din Prahova au exportat, în primele zece luni din 2016, produse şi bunuri de 1,71 mld. euro

Publicat in Business 26 Ianuarie 2017 598 ori
Google+ WhatsApp
Firmele din Prahova au exportat, în primele zece luni din 2016, produse şi bunuri de 1,71 mld. euro
Firmele din Prahova au exportat, în primele zece luni din 2016, produse şi bunuri de 1,71 mld. euro

Cele mai multe produse sau bunuri exportate, anul trecut, de firmele din judeţul Prahova, au fost maşini, aparate sau echipamente electrice, potrivit unui bilanţ al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova.

Aurelian Gogulescu, preşedintele CCI Prahova, a declarat că activitatea de export reprezintă unul dintre cei doi piloni importanţi ai dezvoltării economice pentru judeţ, alături de investiţii, valoarea exporturilor fiind de 1, 71 miliarde de euro în primele 10 luni ale anului 2016. “Cu toate că există un deficit între importurile şi exporturile prahovene, suntem încă la un nivel destul de înalt în ceea ce priveşte un eventual clasament între judeţele României, în acest moment. Nu avem o situaţie acum până la sfârşitul anului 2016, însă pe primele zece luni putem vorbi de o situaţie exactă, când s-a înregistrat o valoare a exporturilor de 1,71 miliarde de euro iar importurile s-au cifrat la suma de 2,34 miliarde de euro. Judeţul Prahova reprezintă 3,58% din valoarea exportului României, iar în ceea ce priveşte importurile în Prahova, procentul este de 4,21% din valoarea importurilor României“, a declarat Aurelian Gogulescu, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, principalele categorii de mărfuri sau produse care au fost exportate de firmele din judeţul Prahova sunt utilaje sau produse petroliere, confecţii, mobilier, aparatură pentru motoarele cu injecţie, vinuri.

“Principalii parteneri ai judeţului Prahova pentru activitatea de export sunt Italia, Germania, SUA, Marea Britanie sau Ungaria. În SUA, destul de mult, cam 6,4% din produsele exportate au fost destinate pieţei americane” a adăugat Aurelian Gogulescu.
Potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, oferta de export a judeţului este alcătuită din echipamente petroliere, chimice şi petrochimice, echipamente industriale, piese de schimb, părţi turnate, detergenţi, produse cosmetic, accesorii pentru industria auto, construcţii şi materiale de construcţie, lemn, produse minerale – sticlă, vată de sticlă, îmbrăcăminte şi produse textile, vinuri, tutun.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.