Fluxul nu a fost găsit.

Afacerea unui prahovean născută la un pahar de bere

Publicat in Business 16 Ianuarie 2017 1211 ori
Google+ WhatsApp
Afacerea unui prahovean născută la un pahar de bere
Afacerea unui prahovean născută la un pahar de bere

Hai să facem o bere artizanală! Adică ceva autentic românesc. Cu acest gând s-au lansat în afaceri, în urmă cu 4 ani, Laurențiu Bănescu și Alexandru Geamănu. Laurențiu avea 34 de ani și o experiență de peste un deceniu în corporații, iar Alexandru venea după o carieră în publicitate. Totul a pornit într-o seară, la o bere. Inițial au luat în glumă ideea, dar a doua zi au început să contureze proiectul.Au căutat locul potrivit și au găsit o fabrică mică, în satul Măneciu-Ungureni, din Prahova, care era închisă în urma unui faliment. Au cumpărat-o și au modernizat-o. Investiția a fost de 200.000 de mii de euro. Banii au venit din economii, din împrumuturi de la prieteni, apoi de la bănci, scrie Agerpres.

Deși au fost sceptici, cei doi prieteni s-au ambiționat și au ajuns să cunoască foarte bine procesul de fabricație. Pentru a le ieși produsul dorit însă, sunt ajutați de un specialist, Ileana Drăghici, maestru berar. Tot procesul de fabricație este natural, iar valabilitatea unei beri este de până la 60 de zile. Deși au o capacitate mică de producție, acum scot pe piață patru tipuri de bere: blondă, brună, roșie și una cu mult hamei și arome tropicale. Afacerea s-a dezvoltat repede, iar berea lor a ajuns să se vândă în mai multe locuri din țară.

Profitul crește anual, iar Alexandru și Laurențiu vor să păstreze calitatea berii, pentru a da valoare brandului. Chiar dacă au avut ocazia să plece din România, cei doi prieteni spun că au o datorie morală față de țară. Prin acest business vor să lase în urma lor ceva semnificativ și autentic.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.