Un gigant mondial iese de pe piaţa românească de energie

Publicat in Business 16 Decembrie 2016 1185 ori
Google+ WhatsApp
Un gigant mondial iese de pe piaţa românească de energie
Un gigant mondial iese de pe piaţa românească de energie

Compania Statkraft România, parte a colosului de stat norvegian Statkraft, se va retrage de pe piaţa locală de energie, după ce a cerut ANRE să-I retragă licenţa de furnizare.

 

 

Statkraft activa de 10 ani pe piaţa din România, timp în care a făcut rulaje de sute de milioane de euro din trading, scrie capital.ro.

În ultimul timp însă, 2015 şi 2016, activitatea companiei s-a redus, nu a mai fost atât de profitabilă, pentru că, spun surse din piaţă, energia din România nu a mai generat profiturile aşteptate iar mare parte din activitatea de trading a fost preluată de fialiala din Germania. Practic, norvegienii au ajuns la concluzia că veniturile generate în România nu mai justifică menţinerea unei filiale locale.

“Aşa este; noi am solicitat anularea licenţei de furnizare pentru compania locala a grupului Statkraft (Statkraft Romania SRL), întrucât, de câţiva ani, toată activitatea de tranzacţionare cu energie din România s-a derulat prin intermediul companiei mamă- Statkraft Markets GmbH. Din motive de eficienţă şi de optimizare a operaţiunilor, acolo unde este posibil, la nivelul celor mai multe ţări din Europa, Statkraft operează doar prin intermediul acestei singure companii. Avându-se în vedere şi recentele modificări din strategia grupului de a-şi reorganiza activitatea la nivelul mai multor ţări, filiala Statkraft Romania SRL şi biroul local din Bucureşti, se vor închide după aproape 10 ani de activitate, începand cu sfârşitul lunii martie 2017”, a răspuns Daniel Pintilie, country manager Statkraft, la o întrebare privind motivele retragerii. Potrivit acestuia, Statkraft va rămâne prezentă pe piaţa din România, însă nu direct, adică fără a mai avea şi un birou local.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.