Billa DISPARE de pe piaţă, până la sfârşitul anului 2017

Publicat in Business 31 Octombrie 2016 1242 ori
Google+ WhatsApp
Billa DISPARE de pe piaţă, până la sfârşitul anului 2017
Billa DISPARE de pe piaţă, până la sfârşitul anului 2017

"Magazinele vor opera sub sigla Carrefour, iar la interior supermarketurile vor păstra ce este mai bun din ambele branduri (Carrefour şi Billa)", spune Jean Baptiste Dernoncourt, directorul executiv al grupului francez în România.

 

Grupul Carrefour a preluat la finalul anului trecut reţeaua de 86 de supermarketuri Billa, într-o tranzacţie estimată la aproape 100 de milioane de euro. Aceasta este a treia cea mai mare tranzacţie a pieţei de retail autohtone, după achiziţia a 20 de hipermarketuri Real de către Auchan şi preluarea Plus Discount de către Lidl.

Francezii nu se află la prima achiziţie pe piaţa locală, însă aceasta este cea mai mare şi cea mai complexă după valoarea businessului. Billa are în România 86 de magazine, afaceri de peste 1,5 mld. lei (300 de milioane de euro) şi 3.000 de salariaţi. Anterior Carrefour a mai preluat lanţul de supermarketuri Artima (actualmente Carrefour Market) şi mai multe businessuri antreprenoriale româneşti de mai mici dimensiuni. O tranzacţie de amploarea Billa însă necesită şi un amplu proces de integrare care poate dura mai mulţi ani.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.