Tranzacție pe piața pharma: Miliardarul elvețian Bertarelli cumpără centrele de diagnostic medical Hiperdia din România

Publicat in Business 26 Octombrie 2016 1091 ori
Google+ WhatsApp
Tranzacție pe piața pharma: Miliardarul elvețian Bertarelli cumpără centrele de diagnostic medical Hiperdia din România
Tranzacție pe piața pharma: Miliardarul elvețian Bertarelli cumpără centrele de diagnostic medical Hiperdia din România

Grupul de servicii medicale private Affidea, fostul Euromedic, controlat de miliardarul elvețian Ernesto Bertarelli, cumpără centrele de diagnostic Hiperdia din România, tranzacția urmând să fie analizată de Consiliul Concurenței.

 

 

Bertarelli are o avere estimată de Forbes la 8,5 mi­liarde de dolari, ceea ce îl plasează în acest an pe locul 129 în top-ul celor mai bogați oameni din lume (în urcare de pe poziția 140 de anul trecut) și este cel mai bogat elvețian.

“România este o piață competitivă, în creștere, în care pacienții continuă să solicite un acces mai bun și mai rapid la servicii de sănătate de calitate (...) Această achiziție va sprijini strategia noastră de extindere a serviciilor medicale în regiune și de a deservi mai bine pacienții din România", a afirmat Emir Aslan Ozler, CEE Vice-President al Grupului Affidea,

“Așteptăm cu nerăbdare, odată cu finalizarea tranzacției, să lucrăm îndeaproape cu echipa Hiperdia și să oferim în continuare pacienților, medicilor și asiguratorilor, fie aceștia publici sau privați, servicii medicale de calitate“, a spus și Radu Lupu Gorduza, CEO al Affidea Romania.

Affidea este cel mai mare investitor și operator în cadrul Parteneriatelor-Public-Private (PPP) în domeniul sănătății din Europa. Compania furnizează servicii de imagistică medicală, medicină nucleară, tratament al cancerului și analize de laborator în cele peste 175 de centre proprii din 14 țări – Polonia, Ungaria, România, Bosnia și Herțegovina, Croația, Grecia, Italia, Turcia, Republica Cehă, Portugalia, Irlanda, Bulgaria, Elveția și Lituania.

În România, Affidea este prezentă pe piața serviciilor medicale de 14 ani și deține 17 centre medicale. În vara anului trecut, Affidea a preluat și centrele medicale Sanmed din România.

Affidea este întregistrat în Olanda, dar cu sediul operațional în Ungaria.
În vara anului trecut, Euromedic, operator de servicii medicale private, a trecut printr-un proces de rebranding în care a fost redenumit "Affidea".

Affidea International are ca acționar unic grupul de investiții Waypoint Capital. Grupul Waypoint Capital își desfășoară activitatea în două domenii: științe medicale și gestionarea activelor, încluzând și domeniul imobiliar. Avându-l ca președinte pe Ernesto Bertarelli, Waypoint Capital își are sediul principal la Geneva, cu reprezentanțe la Londra, Jersey, Boston și Luxemburg.

Compania Hiperdia a fost înființată în 1997 și asigură servicii de imagistică medicală, analize de laborator și consultații clinice în 23 de centre medicale din 12 județe din România.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.