Netcity a fost vândut cu peste 30 de milioane de euro

Publicat in Business 17 Octombrie 2016 652 ori
Google+ WhatsApp
Netcity a fost vândut cu peste 30 de milioane de euro
Netcity a fost vândut cu peste 30 de milioane de euro

Tranzacția prin care Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București, deținut de grupul UTI, a fost preluat de furnizorul independent de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicații Direct One, aparținând antreprenorilor români Teofil Mureșan si Simion Mureșan, depășește 30 de milioane de euro, potrivit unor surse din piața telecom.

 

 

 

Tiberiu Urdăreanu, proprietarul UTI, nu comentează legat de preț, explicând că este confidențial.

La rândul său, Marian Pantazescu, directorul general al Direct One și unul dintre acționarii companiei, nu a răspuns întrebării pe tema prețului până la această oră.

Consiliul Concurenței a anunțat, joi, că analizează tranzacția prin care grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure, a preluat Netcity Telecom. Autoritatea de concurență face aceste analize de fiecare dată când are loc o tranzacție importantă, dorind să se asigure că cel care a cumpărat nu ajunge să aibă o poziție dominantă pe piață.

Urdăreanu precizează doar, că negocierile pentru vânzarea Netcity au durat un an și jumătate. "A plecat toată povestea de la exprimarea interesului din partea unor investitori. Au început să ne bată la ușa unii care ne-au spus: ne-ar interesa proiectul Netcity. După o lună au venit alții. Și atunci am spus: dacă există interesul ăsta, hai să facem un proces organizat, transparent de licitație. Și am făcut o licitație care a avut 5 oferte, dintre care au rămas două companii și au câștigat cei pe care îi știți", spune Tiberiu Urdăreanu.
Întrebat dacă valoarea tranzacției depășește 30 de milioane de euro, așa cum susțin surse din piața telecom, Urdăreanu evită să răspundă, invocând clauze de confidențialitate. El nu confirmă, dar nici nu neagă informația.

"Ce pot să vă spun e că am vândut. Mai mult nu pot să vă spun, pentru ca suntem într-un contract de confidențialitate. Nu știu de unde știți chestia asta. A fost un proces de vânzare pe care l-am anunțat, l-am făcut public, însă detaliile acestui proces nu vi le pot spune acum, cu atât mai mult valoarea tranzacției", afirmă Urdăreanu.

 

 

 

profit.ro

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.