Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei după un galop de 17% în primul semestru

Publicat in Business 06 Octombrie 2016 642 ori
Google+ WhatsApp
Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei după un galop de 17% în primul semestru
Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei după un galop de 17% în primul semestru

Doar trei companii au depăşit anul trecut pragul de 10 miliarde de lei cifră de afaceri, respectiv Automobile Dacia şi două firme din grupul OMV Petrom.

 

 

Kaufland a fost anul trecut a cin­cea cea mai mare com­pa­nie din economie, cu un ni­vel al cifrei de afaceri de 9,2 mld. lei. În prima ju­mă­tate din acest an avansul busi­nes­sului gru­pu­lui german a fost de 17%, până la 4,8 mld. lei. Dacă avansul se va men­ţine şi în a doua parte din 2016, atunci busi­nes­sul nemţilor va trece de pra­gul de 10 mld. lei cifră de afaceri, un prag pe care doar trei companii l-au depăşit anul trecut.

Creşterea puternică a businessului din retail în prima parte a anului vine în contextul în care la 1 iunie 2015 a avut loc reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%, această măsură de relaxare fiscală fiind unul dintre prin­ci­palele motoare ale consumului.

Astfel, în primul semestru din acest an TVA a fost de 9%, faţă de 24% în aceeaşi perioadă a anului trecut. În partea a doua a anului, după ce efectul de bază al reducerii TVA s-a dus, con­sumul este posibil să îşi mai tempereze creşterea.

Pentru companiile din comerţ însă, cel de-al doilea semestru din an este cel mai bun pentru business în contextul în care sărbătorile de iarnă rotunjesc veni­tu­rile comercianţilor. Luna decembrie poate ajunge să reprezinte astfel şi peste 10% din afaceri.

Creşterea cifrei de afaceri a Kauf­land din prima parte a anului este în li­nie cu cea a consumului per ansam­blu care a avansat cu circa 17% în aceeaşi perioa­dă. Dintre cele mai mari com­pa­nii din economie Kaufland are cea mai importantă creştere de business la pri­mul semestru în contextul în care com­paniile din energie sunt pe minus, iar cifra de afaceri a Automobile Dacia are un plus de 10%, potrivit datelor ZF.

Până la închiderea ediţiei oficialii Kauf­land nu au răspuns solicitării ZF pen­tru a oferi detalii despre estimările de creştere din a doua parte a anului sau despre evoluţia din primul semes­tru. Anterior însă, într-un interviu acor­dat ZF, Marco Hossl a declarat că se aşteaptă ca businessul să îşi continue creşterea de anul trecut de 15%.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.