Materiale de instruire cu privire la Contractele de Performanta Energetica sunt disponibile publicului

Publicat in Business 15 Iulie 2016 910 ori
Google+ WhatsApp
Materiale de instruire cu privire la Contractele de Performanta Energetica sunt disponibile publicului
Materiale de instruire cu privire la Contractele de Performanta Energetica sunt disponibile publicului

Materiale de instruire cu privire la Contractele de Performanta Energetica sunt disponibile publicului. Proiectul european EnPC-INTRANS a elaborat materiale de instruire in 9 limbi.


Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti- Prahova“ este unul dintre cei zece parteneri din cadrul proiectului european EnPC-INTRANS ( "Consolidarea capacitatilor de implementare a Contractelor de Performanta Energetica pentru pietele europene in tranzitie"). AE3R a intervievat 65 de parti interesate din Romania si a constatat ca majoritatea celor intervievati cunosteau elementele de baza ale CPE si ca principalul obstacol pentru punerea in aplicare a Contractelor de Performanta energetica (CPE) in cladirile publice este lipsa de informare si de constientizare a factorilor de decizie, administratiilor municipale, facilitatorilor, precum si a altor parti interesate. Pentru a depasi acest obstacol principal, parteneri din EnPC-INTRANS au dezvoltat manuale complete privind CPE. Acestea includ explicatii privind mecanismul CPE, exemple de bune practici, modele de afaceri, proiectarea proiectelor CPE, finantarea, evaluarea riscurilor, mediul juridic, si Masurarea si Verificarea economiilor.

Deoarece evaluarea potentialelor proiecte reprezinta adesea un punct critic pentru proprietarii de cladiri publice sau consultantii acestora, partenerii din proiectul EnPC-INTRANS au dezvoltat un instrument de calcul pentru o evaluare aproximativa a proiectului. Entitatile publice interesate pot utiliza instrumentul pentru a descoperi economiile de energie si estimarile costurilor, inclusiv calcularea finantarii, pentru a afla daca proiectele sunt fezabile.

AE3R a tinut seminarii si webinarii cu privire la diferite teme legate de CPE. Prezentarile tinute la aceste evenimente sunt disponibile pentru descarcare gratuita pe: www.enpc-intrans.eu .
In plus, AE3R organizeaza o conferinta nationala privind Contractele de Performanta Energetica pe 5 octombrie 2016 la Ploiesti. Inregistrarea este deschisa la: office@ae3r-ploiesti.ro .

Consortiul EnPC-INTRANS pregateste o conferinta internationala pe 15 noiembrie, la Stuttgart. Vor fi prezentate cele mai bune practici CPE din diferite tari europene, si vor avea loc diferite ateliere de lucru, precum si o masa rotunda cu privire la masuri suplimentare ce pot fi luate pentru patrunderea pe piata a CPE. Persoanele interesate se pot inscrie la: office@ae3r-ploiesti.ro .

Toate materialele sunt disponibile publicului in limba romana pe www.enpc-intrans.eu si pot fi folosite pentru calificare si consolidarea capacitatilor de implementare a Contractelor de Performanta Energetica.

Proiectul EnPC-INTRANS primeste fonduri de la Programul pentru Cercetare si Inovatie Orizont2020 al Uniunii Europene sub Acordul Grant Nr. 649639

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.