Compania Publică de Electricitate a Greciei cumpără Enel România, într-o tranzacție de 1,8 miliarde de euro

Publicat in Business 26 Octombrie 2022 1677 ori
Google+ WhatsApp
Compania Publică de Electricitate a Greciei cumpără Enel România, într-o tranzacție de 1,8 miliarde de euro
Compania Publică de Electricitate a Greciei cumpără Enel România, într-o tranzacție de 1,8 miliarde de euro

Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) vrea să cumpere Enel România, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică locali, într-o tranzacție evaluată la 1,8 miliarde de euro.

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie de electricitate din Grecia, pregătește o mișcare importantă de expansiune prin achiziționarea a 70% din filiala grupului italian Enel în România, într-o tranzacție evaluată la 1,8 miliarde euro, scrie Profit.ro.

PPC operează rețelele de distribuție de energie din Grecia, dar și aproape 100 de centrale de producție, în timp ce Enel este un gigant global de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile activ în peste 30 de țări din lume și cu o capacitate totală instalată de peste 88 GW.

Enel România, pierderi de 154 de milioane de euro în primul trimestru

În luna mai a acestui an, directorul financiar al Enel, Alberto de Paoli, a spus că regulile de plafonare a prețurilor și cele legate de tarifele de distribuție din România afectează grav rezultatele din această țară. Asta după ce Enel România a raportat pierderi în primul trimestru de 154 de milioane de euro.

Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării (Muntenia Sud - inclusiv București, Banat și Dobrogea) și acoperă o treime din piața locală de distribuție.

Un memorandum de înțelegere a fost deja semnat acum între cele două mari grupuri, PPC și Enel, acordul fiind evaluat la 1,3 miliarde de euro în capitaluri proprii și 70% reprezentând datoriile filialei, inclusiv împrumuturi. Discuțiile conducerii PPC cu băncile grecești Ethniki, Piraeus, Alpha Bank, Eurobank, Attica și Optima vor începe in perioada imediată, pentru finanțarea unei părți din investiție.

Conform planului, PPC este de așteptat să plătească 300-400 de milioane de euro în numerar și să acopere restul din împrumuturi, potrivit unui raport din media elenă. România este o piață pe care președintele și CEO-ul PPC, Georgios Stassis, o cunoaște, el conducând anterior operațiunile din România chiar ale Enel România.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.