Sustenabilitatea în noua eră tehnologică. Cum pot firmele la început de drum să creeze un impact uriaș?

Publicat in Business 13 Ianuarie 2022 787 ori
Google+ WhatsApp
Sustenabilitatea în noua eră tehnologică. Cum pot firmele la început de drum să creeze un impact uriaș?
Sustenabilitatea în noua eră tehnologică. Cum pot firmele la început de drum să creeze un impact uriaș?

Economistul englez John Ellington a fost cel care a definit conceptul de sustenabilitate acum 30 de ani. În secolul XXI, aceasta se referă, în linii mari, la capacitatea biosferei și civilizației umane de a coexista. Sustenabilitate în business ține cont de factorul economic și de necesitatea unei replieri la nivel de sistem astfel încât afacerile să țină pasul cu regulile, cerințele sociale și legislative. De aceea, cum pot crea firmele mici, la început de drum, un real impact în procesul dezvoltării durabile și de sustenabilitate care marchează era modernă?

 

Iată cum ajută sustenabilitatea firmele la început de drum să creeze un impact în lume

  • Gestionează corect deșeurile

 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea atmosferică constituie cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătatea indivizilor. Persoanele care locuiesc în zonele urbanizate sunt cele mai expuse la acest risc. Dioxidul de azot, noxele sau particulele în suspensie sunt poluanții atmosferici răspunzători pentru cea mai mare parte din afecțiunile și chiar decesele premature din ultimii 30-40 de ani. De aceea, o firmă trebuie să fie capabilă să gestioneze deșeurile în mod corect.

 

Evidența gestiunii deșeurilor trebuie derulată de persoane instruite în acest sens, iar în cazul companiilor a căror activitate necesită autorizare din partea autorităților de mediu este obligatoriu prin lege ca persoana care se ocupă de gestionarea deșeurilor sa dețină cursuri de specialitate. Stratos.ro are ca misiune oferirea celor mai bune servicii de mediu, așa că te poți baza pe experiența și profesionalismul specialiștilor din domeniu.

 

  • Construiește un mediu sustenabil pentru angajați

 

Puterea exemplului face diferența. O firmă mai mică este mai flexibilă și poate gestiona mai bine afluxul de personal, dar și comportamentul oamenilor pe care îi angajează. Peter Drucker afirma că: „Antreprenorul caută întotdeauna schimbarea, răspunde la ea și o exploatează ca pe o oportunitate‟, iar motivarea personalului prin schimbarea felului de raportare la mediul înconjurător este esențială.

 

De aceea, încorporează practici de sustenabilitate în interiorul organizației:

 

  • promovează în rândul angajaților variante alternative de transport precum bicicleta sau trotineta electrică
  • promovează folosirea mașinilor electrice și nu a celor pe bază de benzină sau motorină
  • încurajează participarea firmei la evenimente de plantare de pomi fructiferi
  • încurajează participarea la evenimente caritabile pentru donarea de haine pe care angajații nu le mai folosesc sau le-au rămas mici 
  • încurajează colectarea separată a deșeurilor și eliminarea plasticului 

 

  • Fii în pas cu timpurile

 

Nu poți avea un impact concret asupra societății dacă nu ești capabil de schimbare. De aceea, folosește-te de tehnologie pentru a-ți eficientiza munca. De exemplu, utilizează serviciile de cloud care aduc numeroase avantaje unui business aflat în formare. Costurile de hardware sunt vizibil reduse, iar giganții tech pun la dispoziție aplicații care vor ușura și vor eficientiza sarcinile fiecărui angajat.

În concluzie, pentru a crea un impact în societate trebuie să gândești la nivel macro, nu micro. Sustenabilitatea va face ca societatea umană să-și continue progresul, atât la nivel de individ, cât și la nivel de organizație.

 

Pexels: Shutterstock.com

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.