Curs valutar 2022. Moneda Euro va „exploda”, scumpiri în lanţ. Previziuni negre de la oamenii de afaceri

Publicat in Business 30 Noiembrie 2021 2256 ori
Google+ WhatsApp
Curs valutar 2022. Moneda Euro va „exploda”, scumpiri în lanţ. Previziuni negre de la oamenii de afaceri
Curs valutar 2022. Moneda Euro va „exploda”, scumpiri în lanţ. Previziuni negre de la oamenii de afaceri

Din nefericire pentru toţi românii, deoarece lucrurile sunt legate între ele, previziunile pentru anul 2022 legate de cursul de schimb al leului nu sunt din cele mai optimiste.

Cursul valutar pentru anul 2022 va fi afectat de două situații majore: stabilitatea politică a României, influențată acum de noua alianță PSD + PNL + UDMR și situația internă a economiei românești care are un deficit de cont curent și deficit bugetar printre cele mai mari din regiune.

1 euro = 5,10 lei în 2022
Managementul companiilor chestionate anticipează o depreciere a monedei naţionale, iar cei mai mulţi dintre respondenţi (34,1%) văd cursul la 5 lei – 5,05 lei, 29,3% cred că moneda europeană va fi cotat în intervalul 5,05 – 5,10 lei, iar 14,1% estimează o cotaţie peste nivelul de 5,10 lei. De asemenea, 22% din totalul celor intervievaţi anticipeză un curs euro în intervalul 4,95 – 5 lei.

Peste o treime (36,6%) dintre cei chestionaţi văd o scădere economică, iar 17,1% o stagnare. În acelaşi timp, 19,5% sunt ceva mai optimişti, estimând o creştere economică de până în 2%, 12,2% între 2% şi -4%, iar 14,6% dintre manageri sunt încrezători că va exista un avans de peste patru procente.

Banii din PNRR ar putea stabiliza piaţa
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) împreună cu o creștere economică solidă ar putea elimina o parte din presiunea asupra bugetului și ar ajuta la reducerea deficitului.

O performanță mai bună decât cea așteptată a agriculturii în acest an ar putea compensa contracția producției industriale și scăderea consumului intern.

Românii cu rate în euro sunt direct afectați de o posibilă devalorizare continuată a leului, cât și cei care au economii în moneda națională. Dobânzile bancare nu acoperă rata inflației și nici deprecierea leului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.