Tips&tricks: ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa colaborezi cu un OIREP?

Publicat in Business 11 Iunie 2021 1023 ori
Google+ WhatsApp
Tips&tricks: ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa colaborezi cu un OIREP?
Tips&tricks: ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa colaborezi cu un OIREP?

Te ocupi de gestionarea unei companii producatoare de bunuri sau care importa obiecte din strainatate? Atunci trebuie sa te aliniezi la standardele europene in ceea ce priveste gestionarea deseurilor pe care le introduci pe piata din Romania.

Conform legislatiei in vigoare, ai obligatia ca anual sa manageriezi o cantitate de deseuri similara cu cea pe care o produci. O solutie eficienta, pe care o ai la indemana in acest sens este de a colabora cu un OIREP: o organizatie specializata, care se ocupa de gestionarea deseurilor, dar si de tot ce tine de partea de raportare de mediu.

OIREP – care este rolul unei astfel de organizatii?

OIREP-urile sunt organizatii relativ noi pe piata din Romania, la ajutorul carora poti apela atunci cand nu ai suficient timp la dispozitie pentru a te ocupa de gestionarea deseurilor si nici de intocmirea rapoartelor de mediu, pe care trebuie sa le trimiti catre Autoritatea Nationala de Mediu (ANM) anual sau trimestrial. Expertii din cadrul OIREP-ului pe care il alegi colaboreaza cu cei mai buni colectori de deseuri de pe piata, astfel incat bunurile ce pot fi revalorificate sa ajunga la firmele de reciclare.

Cum iti transferi responsabilitatea catre o organizatie de profil?

In ceea ce priveste transferul de responsabilitate a gestionarii deseurilor catre o organizatie de profil, nu trebuie decat sa inchei cu aceasta un contract in care sa fie mentionate toate obligatiile partenerului tau, dar si cele pe care trebuie sa le indeplinesti de partea ta. In acelasi timp, este important sa incheiati si o procura oficiala, la notar, prin care sa oferi OIREP-ului ales drept de semnatura: astfel, specialistii se pot ocupa de depunerea tuturor rapoartelor de mediul la ANM.

Verifica activitatea OIREP-ului

Chiar daca iti transferi responsabilitatea privind managerierea deseurilor catre o organizatie de profil, nu uita sa-i verifici activitatea. Daca autoritatile gasesc nereguli, compania pe care o conduci este cea pasibila de amenzi, nu OIREP-ul cu care colaborezi. Asadar, fa-ti timp pentru astfel de verificari, indiferent cat ai fi de ocupat.

Tarifele scad atunci cand cantitatea deseurilor este mai mare

Un alt aspect foarte important, de care trebuie sa tii cont cand vine vorba despre colaborarea cu un OIREP este ca tarifele pe care trebuie sa le suporti scad atunci cand cantitatea deseurilor de care trebuie sa te ocupi este mai mare. De aceea, inainte de a contracta servicii de profil trebuie sa faci un bilant al tuturor deseurilor pe care le introduci pe piata.

Ofera expertilor acces la baza ta de date

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca specialistii cu care colaborezi au nevoie de acces la baza de date a companiei pe care o conduci pentru a intocmi rapoartele de mediu pe care le depun la ANM. De exemplu, rapoartele trebuie sa fie clasificate in functie de deseurile pe care le produci: plastic, aluminiu, hartie sau alte tipuri de materiale.

Sanctiuni dure pentru nerespectarea legislatiei in vigoare

In cazul in care nu depui la timp rapoartele de mediu la ANM sau nu te ocupi eficient de gestionarea deseurilor, risti sa fii dur sanctionat. De aceea, eficient este sa lasi aceste activitati in mana celor care sunt bine pregatit in domeniu!

Ecologic3RAmbalaje.ro iti vine in ajutor atunci cand cauti solutia ideala prin care sa te ocupi de gestionarea deseurilor pe care le introduci pe piata. Ia legatura cu reprezentatii acestei organizatii pentru a discuta despre tot ce inseamna procedura de manageriere deseuri ambalaje, iar astfel te asiguri ca respecti legislatia in vigoare!

Date de contact:

E-mail:office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.