MUTARE SURPRIZĂ pe piața de telefonie din România: Orange cumpără telefonia fixă a Telekom

Publicat in Business 06 Noiembrie 2020 1337 ori
Google+ WhatsApp
MUTARE SURPRIZĂ pe piața de telefonie din România: Orange cumpără telefonia fixă a Telekom
MUTARE SURPRIZĂ pe piața de telefonie din România: Orange cumpără telefonia fixă a Telekom

Orange, liderul pieţei de telecom din România va achiziţiona fostul Romtelecom, compania de servicii fixe a grupului Telekom, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din industrie.

Orange este liderul pieţei de telecom din România, cu afaceri de 5,8 mld. lei (1,2 mld. euro) în 2019, generate în principal de telefonia mobilă, conform Mediafax.

Compania de servicii fixe a grupului Telekom este un business cu venituri de circa 2,8 mld. lei (593 mil. euro) și aproximativ 1,3 milioane de clienţi pentru servicii TV, câte aproximativ un milion de clienţi pentru serviciile de net fix şi telefonie fixă precum și o reţea de fibră care acoperă aproape 3 milioane de gospodării.

Achiziţia nu le va permite francezilor să devină numărul unu pe pieţele cheie de cablu TV şi internet fix, unde grupul local Digi rămâne lider clar, cu peste 50% din numărul de clienţi, dar le oferă, în sfârşit, propria reţea fixă, care acoperă circa 3 milioane de gospodării.

Achiziţia, discutată de cele două companii de circa patru ani de zile, îi va permite Orange să-şi rezolve problema stringentă a absenţei unei infrastructuri fixe extinse până în casele clienţilor de pe segmentul de retail, care să-i permită să vândă pachete fix - mobil către clienţi. Orange, care a ezitat de-a lungul anilor să demareze procesul anevoios de a-şi dezvolta propria reţea fixă, a testat în ultimii ani colaborarea cu Telekom, semnând un acord care îi oferea acces la reţeaua de fibră a Telekom din mediul urban.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.