Vezi lista celor 13 agentii de turism amendate pentru practici anticoncurentiale. ANAT, amendata si ea

Publicat in Business 14 Ianuarie 2019 4117 ori
Google+ WhatsApp
Vezi lista celor 13 agentii de turism amendate pentru practici anticoncurentiale. ANAT, amendata si ea
Vezi lista celor 13 agentii de turism amendate pentru practici anticoncurentiale. ANAT, amendata si ea

Consiliul Concurenţei (CC) a sancţionat 13 agenţii de turism şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cu circa 11,5 milioane lei (aproximativ 2,45 milioane euro), pentru coordonarea comportamentului în piaţa comercializării produselor turistice, prin agenţii de profil, a anunţat, luni, instituţia.

Conform CC, în perioada iunie 2013 - septembrie 2016, un număr de 13 agenţii de turism şi-au coordonat politicile comerciale, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, cu scopul de a nu permite scăderea preţurilor produselor sau pachetelor turistice comercializate -

„Astfel, agenţiile de turism nu au redus, sub un anumit nivel, preţul de vânzare către clienţi pentru produsele turistice şi/sau pachetele de servicii comercializate (de exemplu, bilete de avion în zborurile tip charter). De asemenea, ele au limitat sau au eliminat campaniile promoţionale ale companiilor concurente care ofereau reduceri sau gratuităţi clienţilor şi şi-au împărţit numărul de locuri în avioanele contractate pentru zborurile de tip charter pentru a limita astfel, în mod artificial, oferta în vederea creşterii preţului de vânzare“.

Din totalul amenzilor de 11,5 milioane lei, cea mai mare sancţiune a fost aplicată Touring Europabus România (5,397 milioane lei), urmată de Prestige Tours International (2,139 milioane lei), Paralela 45 Turism (1,723 milioane lei), Eximtur (685.116 lei), Happy Tour (519.597 lei), Aerotravel (400.754 lei), Prompt Service Travel Company (186.084 lei), Nova Travel (124.616 lei), Fibula Air Travel (88.310 lei), Tez Tour (55.930 lei) şi Rezeda World Travel (28.780 lei).

La polul opus, sancţiuni pecuniare reduse au primit agenţiile de turism Air Fla (9.618 lei) şi Corali Holidays (6.644 lei).

Concurenţa precizează că agenţia Christian '76 Tour a aplicat la programul de clemenţă, oferind dovezi privind existenţa faptelor anticoncurenţiale, aşa că a primit imunitate la amendă.

În plus, companiile Aerotravel, Eximtur, Fibula Air Travel, Nova Travel, Paralela 45 Turism, Prompt Service Travel Company, Rezeda World Travel, Tez Tour, Touring Europabus România au recunoscut participarea la practica anticoncurenţială şi au beneficiat de reducerea cu 20% a amenzii.

Investigaţia va continua prin analiza posibilului comportament anticoncurenţial al CN Tarom S.A., respectiv facilitarea săvârşirii faptei anticoncurenţiale, notează autoritatea de concurenţă.

În cadrul aceleiaşi investigaţii, CC a sancţionat și ANAT, cu 53.304,02 lei (11.439,12 euro) deoarece, în perioada septembrie 2012 - aprilie 2016, a interzis membrilor săi care operau ca revânzători de produse turistice să acorde clienţilor reduceri. ANAT şi-a recunoscut fapta şi a beneficiat de o reducere cu 20% a amenzii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.