Un spectacol salbatic de care ar trebui sa ne fie rusine azi: Iesirea in catuse din sediul DNA

Publicat in Ion Cristoiu de catre Ion Cristoiu 28 Martie 2018 474 ori
Google+ WhatsApp
Un spectacol salbatic de care ar trebui sa ne fie rusine azi: Iesirea in catuse din sediul DNA
Un spectacol salbatic de care ar trebui sa ne fie rusine azi: Iesirea in catuse din sediul DNA

Uluit de torentul de dezvaluiri despre folosirea luptei impotriva coruptiei pentru rafuieli politico-mafiote, ma intrebam, mai zilele trecute, intr-o discutie cu un tinar confrate: Cum dracu am putut asista noi, romanii, cetateni ai Uniunii Europene, presupus scoliti, presupus cititi, presupus informati, presupus ca nemaivind sub pantalon sau sub fusta coada maimutei, la spectacolul oribil, salbatic al scoaterii in catuse din sediul DNA a unor semeni de ai nostri?

Va amintiti perioada de dupa alegerile din 2014, timpul Dezmatului absolut al Binomului SRI- DNA, scapat de sub controlul celui care l-a creat – Traian Basescu –, timpul sub semnul caruia rafuielile politico-mafiote au atins punctul maxim?

A fost perioada in care Codruta Kovesi si-a razbunat anii de supunere slugarnica fata de Traian Basescu. Drept urmare, persoanele care o vazusera in ipostaza de barza intr-un picior in fata Presedintelui – Elena Udrea, Alina Bica – au fost arestate preventiv de mai multe ori, convocate la DNA (Alina Bica a fost inhatata din trafic, de parca era o terorista cu centura de grenade stind sa explodeze), terfelite de Unitatile militare din Presa ale Binomului, plimbate in catuse prin fata camerelor de luat vederi, sa le vada masele populare insetate de singe si sa se satisfaca pe loc.

Nu numai Alina Bica si Elena Udrea au fost victimele spectacolului iesirii in direct la tv din sediul DNA in catuse.

S-a intimplat asta si cu Sorin Oprescu, si cu Adrian Sarbu, si cu Adriean Videanu si cu Gheorghe Nichita, si cu Aristotel Cancescu si cu Darius Valcov si cu multi altii.

Spectacolul, revazut azi, dupa atitea si atitea dezvaluiri despre abuzurile Binomului, despre folosirea luptei impotriva coruptiei pentru rafuieli politico-mafiote, ar trebui sa ne rusineze. Scoaterea in catuse era astfel programata incit sa prinda prime- time-ul la televiziunile de stiri.

Sorina Matei, la vremea respectiva una dintre cele mai singeroase paraclisiere ale Codrutei Kovesi, beneficia din partea DNA de avantajul de a i se oferi transmisii in direct de la spectacolul catuselor exact cind incepea emisiunea ei de la B1tv (cea de propaganda a Binomului, nu cea de acum, cind distinsa se implica, tot prin suspecta bunavointa a B1tv, in luptele de alcov din interiorul DNA).

Totul era aranjat pentru ca spectacolul sa fie cit mai atitator, cit mai crud, cit mai salbatic pentru telespectatori si cit mai umilitor pentru persoanele asupra carora se fixase pusca cu luneta a Binomului.

In timp ce victima era inauntru, convocata doar pentru a avea de unde sa fie scoasa in catuse, televiziunile de stiri preparau momentul culminant, prin burtiere vadit isterice. Camerele de luat vederi erau fixate, in transmisie directa, asupra usii pe care urma sa apara, in catuse, Victima.

Cind se facea de prime-time, un freamat strabatea cohorta de fatuce din fata usii, ele insele pe cale de a-si gasi in privelistea regizata de DNA rezolvarea frustrarilor provocate de sefii care le inghesuiau prin WC-uri si de patronii care le plateau la mililitru:

- Iese!

Cineva dinauntru, un politist mirosind a usturoi, avea misiunea de a anunta haita din fata usii cind iesea Victima.

Restul il stim cu totii.

Victima incercind sa ramina demna in fata camerelor de vederi nemiloase si a intrebarilor de catelandre ale fatucelor :

De ce ai furat? Nu ti-e rusine?

Victima urmarita pina la duba de fatucele tinind microfonul in mina ca pe un falus si urmate de cameramani mestecind alene guma. Si in studiouri, muierusti nesolutionate napustindu-se asupra Victimei cu clisee de ciocanitori.

Ii spuneam tinarului confrate ca, de as avea o emisiune tv, as redifuza aceste imagini incredibile, de o salbaticie de Evul Mediu, intrebindu-ma retoric cum de-au putut transmite televiziunile de stiri aceste scene ale umilirii omului, pentru ca la urma urmei, victimele erau oameni?

Era o intrebare retorica, vizind salbaticia jurnalistilor.

Zilele trecute mi-am amintit insa de un spectacol asemanator in materie de salbaticie de jungla, descris de Mihail Sebastian, cu dezgust, in Jurnalul sau.

Din cite se stie, dupa asasinarea lui Armand Calinescu, joi, 21 septembrie 1939, la ora 14, de catre un comando legionar alcatuit din opt insi, la ordinul lui Carol al II-lea, ucigasii, capturati, sint dusi la locul atentatului si executati. Cadavrele lor ramin pe locul executiei, la intersectia strazii Barbu Ştirbey cu Podul Cotroceni timp de trei zile. Au atirnata de git o pancarta pe care scrie:

Aceasta va fi de azi inainte soarta asasinilor tradatori de tara!

Cititi continuarea pe www.evz.ro

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.