Nea Șoni, incredibilul!

Publicat in Cristian Anghelescu de catre Cristian Anghelescu 14 Octombrie 2014 1904 ori
Google+ WhatsApp
Nea Șoni, incredibilul!
Nea Șoni, incredibilul!

Cu ocazia împlinirii a 48 de ani de la victoria împotriva campioanei Angliei de la acea vreme, Liverpool, clubul ploieștean a organizat o excepțională întâlnire de suflet între cei șase seniori rămași în viață și componenții actuali ai echipei antrenate de Gheorghe Mulțescu.

După emoționanta întâlnire de pe terenul central al arenei “Ilie Oană”, retrași la sala de conferințe de presă, cei șase seniori - Mircea și Virgil Dridea, Alexandru Pall, Camil Oprișan, Octavian Dincuță și Eduard Iuhas – au răspuns întrebărilor mass-media, pentru mai bine de jumătate de oră fiind martor la cea mai interesantă acțiune de acest gen trăită în ultimele două decenii!

La întrebarea ce ar trebui să facă Petrolul pentru a reuși să câștige un nou titlu de campioană”, invitații au oferit răspunsuri dintre cele mai interesante, multe dintre ele fiind potrivite pentru a fi condensate într-un astfel de editorial.

Însă, de departe, pledoaria lui Alexandru Pall a depășit toate așteptările. Simțindu-se extrem de confortabil în fața colegilor din mass-media, nea Șoni s-a dezlănțuit într-o fracțiune de secundă iar frazele sale, adevărate rafale, au mitraliat incompetența și impostura care domnesc în acest moment la LPF, FRF și, mai ales, CCA. Discursul său, unul în care a țintuit cu privirea fiecare participant la discuție, a abundat în acuze la adresa arbitrajului românesc, unul “tematic și cu adresă” așa cum acesta l-a descris.

“Pe mine, acum, nimeni nu mă mai poate păcăli! Nu i-am suferit niciodată pe arbitri, începând chiar de la meciul cu Liverpool atunci când ne-a fost răpită calificarea de către un rus care nu a vrut să fluiere un penalti evident, pe final de meci. Cum era să se califice Petrolul în dauna Liverpool-ului? Cum suna asta pentru Europa? Iar acum, în zilele noastre, tot ei, domnii arbitri, hotărăsc destine și ierarhii călcând în picioare cele mai elementare norme de conduită și profesionalism! Ați văzut și dumneavoastră ce a făcut Sebastian Colțescu aici, la Ploiești, în meciul cu CFR Cluj! Mai trebuie să ascultăm vreo opinie? Ce ar mai fi de spus? A fost, fără discuție, o manieră de a conduce la comandă, care să stopeze evoluția în crescendo a echipei Petrolul! Și ce a pățit acel arbitru pentru dezastrul făcut? Absolut nimic, ba chiar a fost trimis să arbitreze, pe bani mulți, la un meci din Golf! Și atunci, vă întreb și eu pe dumneavoastră, este cineva care să judece corect astfel de derapaje? Evident că nu! Ba, mai mult, sunt toți mână în mână pentru a stabili ierarhiile! Incredibilul major este acela că oamenii sunt manevrați din spate, din închisori, de la mama naibii, de-ți vine să-ți iei câmpii! De aceea, răspunsul final la întrebarea dumneavoastră este: Petrolului îi va fi greu de tot, dacă nu chiar imposibil să se războiască! Sistemul este blocat, dorit a fi așa! Iar cei care cred altceva să privească la vârf, acolo unde acest compartiment vital, CCA, este condus din Grecia!!! Adică, da, este normal, noi nu mai avem oameni de incredere și ne-am ales un grec care stă în România 3 zile din 30! Și ne mai și conduce, ba chiar ne și ceartă! Gata, am spus tot ce aveam pe suflet, de frică nu mi-e frică, ce să-mi mai facă acum? Ce să-mi mai ia? Boii de la bicicletă?” a încheiat, tunând, Pall.

Am fost, cu toții, la o secundă să-l aplaudăm! Un astfel de discurs ar trebui postat pe toate canalele de știri, oriunde, oricând, oricât. Doar așa, poate, vreodată, ne-om însănătoși! Rămân, desigur, și nedumeririle subsemnatului: “De ce apare o astfel de voce atât de târziu? De ce este singura? Cine sunt vinovații pentru asta: oficialii și tehnicienii zilei, mass-media, jucătorii, alții?”

Până una alta, odată la câțiva ani, apare o rara avis precum nea Șoni care să ne mai trezeasă simțurile și să picure o lacrimă sărată pe rana deschisă a fenomenului din care, încă, mai trăim. Să-l aplaudăm și, măcar, să-i ținem minte discursul! Unul de excepție, din păcate, repet, prea puțin susținut!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.