Să credem în Hațegan!

Publicat in Cristian Anghelescu de catre Cristian Anghelescu 01 Octombrie 2014 1913 ori
Google+ WhatsApp
Să credem în Hațegan!
Să credem în Hațegan!

Imediat după meciul câștigat de Petrolul la Chiajna, în fața Viitorului, profitând de distanța relativ mică dar și de importanța jocului, am plecat spre arena din Ghencea pentru a urmări la fața locului derbiul dintre Steaua și Astra Giurgiu.

Eram curios să vad cum se vor exprima în teren ambele echipe, Steaua, după victoria de pe “Ilie Oană”, giurgiuvenii, după înfrângerea rușinoasă de la Mioveni, din Cupă. Nu mă ascund, voiam să urmăresc, în primul rând, maniera de arbitraj a arădeanului Ovidiu Hațegan, un arbitru pe care CCA îl promovează asiduu, fiind plasat în acest moment pe lista preliminară a celor 24 de arbitri de centru nominalizaţi de FIFA pentru a oficia partidele de la Campionatul Mondial 2018, din Rusia!

Era clar, lui Hațegan nu-i mai era la îndemână să greșească în favoarea unei echipe sau a alteia! În ultimele ediții de campionat, chiar dacă se juca în Ghencea sau la Giurgiu, arădeanul avea propria măsură de a judeca meciurile. “Odată acolo, altădată dincolo” părea a fi motto-ul arbitrului cunoscut ca fiind un apropiat al ambelor entități fotbalistice. Iar cine nu mă crede să urmărească delegările acestuia în ultimele două sezoane: când trebuia și mai ales... unde! Amic, puțin spus, atât cu Vali Argăseală cât și cu Dinu Vamă, “fluierașul” se plia pe momentul prielnic, finalul fiind fericit de cele mai multe ori, atât “acasă” cât și în deplasare!

Duminică, în Ghencea, arădeanul a condus impecabil. Un arbitraj de nota 9+, poate chiar de 10 ținându-se cont de dificultatea jocului. Cu un stadion ostil la fiecare fază fluierată corect – mai mereu pro Astra – Hațegan a sfârșit sub sudalmele celor peste 10.000 de spectatori. Mai mult, oficiali ai Stelei, obișnuiții emisiunilor de profil televizate, l-au înfierat pe acesta nemulțumiți de faptul că “nu ne-a dat măcar un penalti”! Logic, spunem noi, de vreme ce, la mai toate partidele la care Steaua este “primadonă”, cei care arbitrează judecă fazele de joc EXCLUSIV în favoarea bucureștenilor! Nu mai întrebați din ce cauză pentru că, deja, mai toată lumea știe, comentează, scrie, dar... nimeni nu ia nicio măsură! Caz specific românesc!

Obișnuit cu maniera de a conduce meciurile Stelei, l-am “așteptat” pe Hațegan să o comită! A avut două momente în care putea dar nu a făcut-o! Presiunea plasării pe lista preliminară a celor 24 de arbitri nominalizați pentru CM din Rusia a decis maniera de a conduce jocul. Și să ne așteptăm ca, pe viitor, acest arbitru talentat să nu mai facă greșeli cu intenție! Firește, nimeni nu este absurd, toți vom înțelege și zilele proste, și greșelile inerente care apar într-un meci. Dar, când toate se strâng numai în dreptul unei echipe, care “întâmplător” încearcă să lupte pentru supremație, atunci nu mai este chip de înțelegere!

Rămâne ca, în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat, să ne dorim delegarea lui Hațegan la meciurile Petrolului. Pentru că, iată, tânărul își dorește mult să facă parte din elita europeană iar “ciupeala” practicată până acum ar putea să dispară. La el, da, la alții... Dumnezeu cu mila!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.