Barna și Cioloș s-au certat. PNL și Iohannis vor lua cu asalt Bucureștiul

Publicat in Ion Cristoiu de catre Ion Cristoiu 02 Iunie 2019 850 ori
Google+ WhatsApp
Barna și Cioloș s-au certat. PNL și Iohannis vor lua cu asalt Bucureștiul
Barna și Cioloș s-au certat. PNL și Iohannis vor lua cu asalt Bucureștiul

A avut câteva mișcări foarte interesante care deja mă fac să-mi crească stima față de USR și să cred că nu mai e chiar atât de spontan. Prima a fost refuzul de a participa la guvernare. Era cea mai mare capcană pentru că electoratul lor era un electorat care respinge toată clasa poliică, da? Antisistem. În momentul în care ei intrau, nu numai că intrau, dar câte ministere puteau să obțină, 3-4, da? Păi și veneau băieții și tocau ministerele alea… adică PSD se unea cu PNL și cu Securitatea și-i tocau de nu se vedeau.

Ăsta era un gest care mi-a spus că undeva sunt mult mai deștepți decât cred eu. Doi, s-au dus la Antenă, nu a fost o prostie.

După părerea mea Dan Barna va candida la prezidentiale. Și cred că scenariul este ca în turul doi să intre Barna cu Klaus Iohannis. Între timp, vă dau o știre, Barna și Cioloș s-au certat, normal, e o chestiune românească și politică, dar oricum, nu știu dacă se vor împăca sau nu, probabil asupra lor vor fi presiuni, mai ales asupra lui Barna, să participe la acest guvern, că fără participarea lor, nu.

Iar motivul certei între liderii USR și PLUS ar putea fi vulnerabilitățile lui Dacian Cioloș, care, ca militar la Securitate, a păzit strada pe care locuia disidenta Doina Cornea, fiind și nepotul generalului Virgil Ardelean, fostul şef al serviciul secret al MAI – DIPI, fosta „Doi și-un sfert”.

Ion Cristoiu

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.