Primul producător german care renunţă la diesel

Publicat in Auto & Moto 24 Septembrie 2018 651 ori
Google+ WhatsApp
Primul producător german care renunţă la diesel
Primul producător german care renunţă la diesel

Un legendar producător auto german a pus capăt unui capitl în istoria sa anunţând oficial că nu va mai utiliza motoare diesel preferând să se concentreze pe modelele electrice şi pe benzină.Porsche devine primul constructor auto german care nu va mai utiliza motoare diesel. Un anunţ simbolic ce vine la trei ani de la scandalul manipularii emisiilor poluante, Dieselgate.

 În ediţia de duminică a cotidianului Bild, Oliver Blume, patronul legendarei mărci de lux, anunţă că se va concentra asupra motoarelor pe benzină şi pe cele hibride iar din 2019, exclusiv asupra maşinilor electrice.

Oricum, de fapt Porsche nu a dezvoltat ori produs motoare diesel, ele au provenit de la alte mărci ale grupului Volkswagen, dar chiar şi aşa, imaginea Porsche a avut de suferit de pe urma Dieselgate, explică Oliver Blume.Societatea nu mai propunea motoare diesel din luna februarie 2018.

Dieselul va rămâne tehnologia pentru VW şi Audi, alte două mărci din acest grup auto.

În toamna lui 2015, numărul unu mondial în domeniul auto, Volkswagen admitea că echipase 11 milioane de motoare diesel cu un soft capabil să înşele  testele antipoluare. Grupul a achitat ulterior peste 27 de miliarde de dolari pentru rechemarea vehiculelor şi pentru diverse taxe judiciare, în Statele Unite în special, în timp ce în Germania sunt pe rol procesele intentate de acţionarii companiei.  

Scandalul a determinat declinul diesel, inventat în Germania şi mult timp subvenţionat pentru emisiile reduse de dioxid de carbon, chiar dacă emite mai mult oxid de azot decât motoarele cu benzină.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office