Vezi aici poze cu noul BMW X5

Publicat in Auto & Moto 06 Iunie 2018 1167 ori
Google+ WhatsApp
Vezi aici poze cu noul BMW X5
Vezi aici poze cu noul BMW X5

​BMW X5 ajunge la a patra generație, lansarea pe piață, inclusiv în România, fiind planificată pentru luna Noiembrie 2018. Asemenea predecesorilor săi, noul BMW X5 va fi construit la uzina BMW din Spartanburg, în SUA. Merită notat faptul că pentru generația a treia de BMW X5 producătorul a planificat un ciclu de viață comercială de numai cinci ani (Noiembrie 2013 - Noiembrie 2018) în contextul în care primele două generații au stat pe piață aproape șapte ani. Noul BMW X5, la fel ca și modelul pe care-l înlocuiește, va concura în segmentul SUV-urilor de mari dimensiuni cu modele precum Audi Q7, Mercedes-Benz GLE și Porsche Cayenne.

 

„Anul modelelor BMW X se apropie de momentul cel mai important. După lansarea pe piaţă a primului BMW X2 şi a noului BMW X4, a patra generaţie BMW X5 impresionează prin gama largă de inovaţii şi reprezintă cea mai convingătoare întruchipare de până acum a amprentei Sports Activity Vehicle (SAV) familiare: abilitatea de a se aventura în off road combinată cu talentul pentru plăcere dinamică a condusului. (…) O serie de sisteme de şasiu care îşi fac debutul la un model BMW X – precum suspensia pneumatică pe ambele punţidirecţia integrală activă şi pachetul off road – îmbunătăţesc versatilitatea, calităţile dinamice şi nivelul de confort ale automobilului. Lansarea noului BMW X5 marchează şi prezentarea celei mai bogate game de sisteme de asistenţă şi siguranţă acitivă cu Driving Assistant Professional şi Parking Assistant Plus. Sunt prezentate o serie de premiere mondiale absolute aşa cum este Reversing Assistant, sistem ce asigură deplasarea cu spatele în spaţii înguste complet independent, Emergency Stop Assistant, care opreşte automobilul în condiţii de siguranţă dacă intervine o urgenţă medicală sau BMW Digital Key, care permite accesul automobilului prin intermediul unui smartphone”, se arată într-un comunicat de presă al mărcii premium germane BMW.

)

Față de generația a treia, noul BMW X5 are un ampatament mai mare cu 42 mm (2.975 mm), o caroserie mai lungă cu 36 mm (4.922 mm) și mai lată cu 66 mm (2.004 mm). Înălțimea modelului este acum cu 19 mm mai mare (1.745 mm).

Cunoscuta grilă dublă BMW are dimensiuni semnificativ mai generoase la noul BMW X5 și contur dintr-o singură bucată. La extremitățile sale laterale stau faruri cu LED (standard) sau faruri adaptive cu LED și tehnologie BMW Laserlight(opțional). În cazul farurilor opționale raza pentru luminile de drum (fază lungă) are o acțiune crescută de la 300 m (cât au farurile cu LED) la 500 m (grație tehnologiei de iluminare cu laser).

„Linia de caracter precisă din flancurile automobilului, care urcă spre uşile spate, este cheia apariţiei moderne a noului X5. De asemenea pune accentul pe zona roţilor spate pentru un plus de dinamsim. Se remarcă şi designul tridimensional al stopurilor cu o formă sculptată şi o prezenţă sofisticată. Particularităţile distinctive de design exterior şi interior marchează variantele de model xLine şi M Sport ale noului X5. Jantele de 22 de ţoli, din aliaj uşor, disponibile opţional, sunt o premieră absolută pentru un model BMW. Iar noul BMW X5 va fi disponibil încă de la lansare cu opţiuni specifice modelului de la BMW Individual”, spune producătorul auto german.

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

Noul BMW X5 deschide marchează şi o nouă direcţie de design la interior pentru modelele mărcii care pune accent pe zone de control şi comandă grupate funcţional (de exemplu pentru controlul climei) care asigură un plus de claritate şi ergonomie, premiţând utilizatorului să se orienteze şi să acceseze rapid funcţiile automobilului.

Structura clară a panoului de instrumente şi a consolei centrale radiază un sentiment de spaţiu. Poziţia ridicată a scaunului, designul nou al bordului şi al display central iDrive, precum şi conceptul de afişare şi control de ultimă oră, asigură un plus de ergonomie şi ajută şoferul să se concentreze la condus. Pasagerii din faţă şi din spate beneficiază de un spaţiu generos. Materialele alese cu grijă în interior includ noua variantă Vernasca pentru tapiţeria cu piele standard. Alte particularităţi noi concepute să maximizeze starea de confort de la bordul BMW X5 includ scaune multifuncţionale, suporturi de pahare răcite/încălzite, acoperiş panoramic din sticlă Sky Lounge, lumini ambientale dinamice, sistem de sonorizare Bowers & WilkinsDiamond Surround (va fi disponibil din Decembrie 2018), sistem de entertainment pentru scaunele spate Professional cu monitor touchscreen de 10,2 ţoli (25,91 cm; disponibil din Decembrie 2018) şi aplicaţii din sticlă pentru anumite butoane la interior.

width: 779.984px;">

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

Rabatarea spătarului banchetei în raport 40:20:40 măreşte capacitatea portbagajului de la 645 litri la un maxim de 1.860 litri. Un al treilea rând de scaune pentru doi pasageri suplimentari poate fi comandat opţional (se aşteaptă să fie disponibil din Decembrie 2018). De asemenea, noul BMW X5 are hayon în două secţiuni (din două bucăți) pentru uşurinţă la încărcare. Dacă este comandată opţiunea Comfort Access, ambele secţiuni pot fi deschise/închise automat şi hands-free. Suspensia pneumatică pe două punţi, de asemenea opţională, permite coborârea pragului cu 40 mm. O altă permieră absoultă – husa despărţitoare a portbagajului se pliază şi apoi coboară electric în podeaua portbagajului (disponibilă din Decembrie 2018).

Noul BMW X5 va fi disponibil de la lansare cu o varietate de motorizări care cuprinde un propulsor V8 şi trei motoare cu şase cilindri dispuşi în linie. Toate vor fi combinate cu transmisie Steptronic cu opt trepte, care oferă eficienţă şi dinamică a schimbării optimizate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.