Mașinile fără șofer s-ar putea regăsi în curând pe străzile din Romania. Compania Bosch face teste

Publicat in Auto & Moto 24 Mai 2018 369 ori
Google+ WhatsApp
Mașinile fără șofer s-ar putea regăsi în curând pe străzile din Romania. Compania Bosch face teste
Mașinile fără șofer s-ar putea regăsi în curând pe străzile din Romania. Compania Bosch face teste

Mașinile fără șofer s-ar putea regăsi în curând pe străzile Clujului, cel puțin în stadiu de testare. Compania Bosch testează de ani de zile aceste automobile și a solicitat autorizații și pentru teste în teren. Mașinile autonome vor avea însă doi oameni la bord, pentru a interveni în orice moment de pericol. Compania intenționează și construirea unei piste de încercare la marginea orașului.

Mașinile fără șofer sunt dezvoltate de Bosch în fabrica de la Cluj, iar compania lucrează la sisteme de radar și de video, la dezvoltarea diverselor funcții de conducere autonomă, la tehnologii pe bază de inteligență artificială și la sisteme de direcție asistată electric, arată Dennis Raabe, șeful centrului de inginerie, citat de hotnews.ro.

La sediul companiei din Ardeal sunt dezvoltate o serie de softuri dar sunt testate și componente mecanice, pe bancuri de probă, care să asigure autonomia unei mașini fără șofer. Acum automobilele sunt mereu sub controlul șoferului, însă sunt testați algoritmii în diverse situații, pentru a se vedea ce lucruri recunosc în trafic și în ce mod pot fi îmbunătățiți.

Sistemele recunosc toate situațiile și, aveți dreptate, condițiile de condus sunt diferite în România față de alte țări și eu cred că mașinile autonome vor începe să ruleze în zone unde vor fi doar mașini autonome, nu și unele cu șoferi umani. Doar acolo este un mediu sigur. Vor fi tot mai multe zone unde vor fi doar mașini autonome, cum este de exemplu în orașele asiatice unde se fac teste ”, crede inginerul.

Dacă Bosch va obține autorizația de a testa mașini autonome în Cluj, automobilele nu vor rula singure pe stradă. Doi oameni vor fi în habitaclu, unul va fi atent la drum și va interveni dacă este nevoie, iar altul va urmări datele colectate.

Încercăm să obținem autorizație pentru a face teste în anumite zone. Nu putem să începem cu centrul Clujului (…) Întâi suntem în discuții și primim feedback și, în final, dacă vom obține autorizația vom face testele cu două persoane în mașină a precizat Dennis Raabe.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office