La câte rotaţii pe minut se schimbă viteza la o maşină diesel?

Publicat in Auto & Moto 23 Aprilie 2018 910 ori
Google+ WhatsApp
La câte rotaţii pe minut se schimbă viteza la o maşină diesel?
La câte rotaţii pe minut se schimbă viteza la o maşină diesel?

Nu există șoferul care să conducă perfect și nici mașina care să funcționeze așa cum scrie la carte. În timp ce unii conducători auto conduc mai turat, alții merg subturat. Totuși, la câte rotaţii pe minut se schimbă viteza la maşină pe motorină?

Specialiștii susțin că un motor diesel este repede afectat dacă este condus subturat. Mecanicii le recomandă șoferilor care conduc un diesel să evite turaţiile de sub 1600 rpm şi să încerce să schimbe treptele astfel încât să nu cădă sub acest prag.

“Este complet nerecomandat să acceleraţi puternic atunci când turaţia este sub 1800 rpm. Dacă totuşi este nevoie, acceleraţi iniţial progresiv, iar după 2000 rpm puteţi să călcaţi complet acceleraţia. Acceleraţiile puternice la turaţii mici au efect negativ asupra turbinei”, a explicat pentru Adevarul electricianul auto Florin Ungur.

Acesta a adăugat: “Trebuie să lăsăm prejudecăţile învăţate de bunicii care conduceau Dacii şi care ne învăţau să schimbăm viteza la peste 2000 de ture. (…) Vremurile s-au schimbat, la fel și motoarele”.

În cazul în care vitezele se schimbă la o turație mai mare de 2000 de rpm nu se va întâmpla nimic, însă consumul autmobilului va crește semnificativ. Mecanicii atrag însă atenția că un condus agresiv înseamnă și o uzură suplimentară a motorului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cele mai citite