Anunț URIAȘ pentru toți șoferii: Ce sistem trebuie să aibă maşinile omologate după data de 31 martie

Publicat in Auto & Moto 02 Aprilie 2018 825 ori
Google+ WhatsApp
Anunț URIAȘ pentru toți șoferii: Ce sistem trebuie să aibă maşinile omologate după data de 31 martie
Anunț URIAȘ pentru toți șoferii: Ce sistem trebuie să aibă maşinile omologate după data de 31 martie

Sâmbătă, 31 martie, a intrat în vigoare reglementarea Uniunii Europene care impune instalarea pe toate autovehiculele noi a a sistemului eCall. Acesta lansează automat apeluri de urgenţă în caz de accident, informează DPA. În ceea ce priveşte autoturismele omologate înainte de 31 martie 2018, este posibilă instalarea ulterioară, în mod opțional, a unui sistem eCall.

Automobilele prevăzute cu eCall pot alerta cel mai apropiat centru de intervenţie de urgenţă, oriunde în UE, transmiţând locul exact în care s-a produs accidentul, chiar dacă pasagerii nu pot vorbi.

Uniunea Europeană estimează că sistemul va reduce timpul de reacţie în caz de urgenţă cu 50% în afara localităţilor şi cu 60% în zonele urbane. 'Asta înseamnă că ambulanţele, autospecialele pompierilor şi poliţia pot interveni cât mai rapid, în 'ora de aur' de după o coliziune', a explicat Erik Jonnaert, secretar general al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile, potrivit Realitatea.net.

Reacţia mai promptă urmează să reducă numărul deceselor în urma accidentelor rutiere din UE cu câteva sute pe an, iar în mii de cazuri rănile victimelor vor fi mai puţin grave, arată DPA. Conform statisticilor din 2016, cele mai recente disponibile la nivelul Uniunii, accidentele rutiere s-au soldat cu 25.500 de morţi şi 135.000 de răniţi grav.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.