Miliardarul care a cumpărat într-un an jumătate din producția de BMW, Rolls-Royce, Ferrari și Lamborghini

Publicat in Auto & Moto 10 Decembrie 2017 1309 ori
Google+ WhatsApp
Miliardarul care a cumpărat într-un an jumătate din producția de BMW, Rolls-Royce, Ferrari și Lamborghini
Miliardarul care a cumpărat într-un an jumătate din producția de BMW, Rolls-Royce, Ferrari și Lamborghini

Un stat mic aflat în Asia de Sud Est este condus de 50 de ani de același sultan, care are o avere impresionantă și o mare pasiune pentru mașini.

Hassan al Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, 71 ani,  este al 29-lea Sultan al Bruneiului.  Brunei Darussalam este un mic stat situat în insula Borneo, Asia de Sud, care se întinde pe o suprafaţă de 5.765 kmp şi are cam 400.000 de locuitori. Este rămăşiţa unui puternic sultanat ce şi-a recâştigat independenţa faţă de Regatul Unit pe data de 1 ianuarie 1984.

În această ţară au fost descoperite terenuri petrolifere în anii '20, dar abia în anii ‘70 investitorii străini au început să creadă în potenţialul acestei naţiuni. Populaţia Brunei-ului s-a îmbogăţit, iar Familia Regală a devenit şi mai bogată. Conducătorul statului este sultanul Hassanal Bolkiah. El a devenit cel de-al 29-lea sultan al Brunei-ului la numai 21 de ani şi mostenitorul unei averi de peste 60 miliarde de dolari. Între timp, averea sa a scăzut la 20 de miliarde de dolari ca urmare a  cheltuielilor nesăbuite ale familiei sale şi ale pierderilor la Bursă, de peste 15 miliarde de dolari, înregistrate de fratele său.

 

 Hassanal Bolkiah are un garaj cu 7.000 de maşini cu o valoare de 789 milioane de dolari. Potrivit datelor din Cartea Recordurilor, acesta detine 600 de modele Rolls-Royce, 134 Koenigsegg, singurul Mercedes CLK-GTR din lume cu volan pe dreapta, un Lamborghini Diablo Jota, Porsche 959, Bugatti EB110, Lamborghini Murcielago LP640, Maybach 62, doua Jaguar XJR-15 etc.

În anii 1990 Hassanal Bolkiah a cumpărat aproape jumătate din producţia de Rolls-Royce, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari, Lamborghini etc.

În ciuda opulenţei de care dă dovadă, sultanul este foarte darnic cu locuitorii săi. În Brunei, educaţia şi îngrijirile de sănătate sunt gratuite, nu există taxe pe venit, iar 94% dintre locuitori ştiu să scrie şi să citească. Hassanal Bolkiah plăteşte fiecărui cetăţean costul unui pelerinaj la Mecca. De asemenea, olimpicii şi cei care doresc să studieze în afară sunt ajutaţi financiar de sultan.Aceasta generozitate fără limite a sultanului are şi un preţ. În Brunei, poporul nu se bucură de libertatea de exprimare, nu se organizează alegeri, nu există partide politice sau presa liberă, iar sultanul a dat un decret prin care a modificat Constituţia în favoarea sa.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.