Procurorii au dat iama în service-urile auto. Sute de afaceri închise

Publicat in Auto & Moto 05 Decembrie 2017 540 ori
Google+ WhatsApp
Procurorii au dat iama în service-urile auto. Sute de afaceri închise
Procurorii au dat iama în service-urile auto. Sute de afaceri închise

Departamentul Supraveghere Piaţă al Registrului Auto Român (DSP-RAR) a retras dreptul la a își mai desfășura activitatea la sute de service-uri din țară.

Măsura a venit după ce, în perioada 15.10.2017 -30.11.2017, inspectorii Registrului Auto au desfășurat inspecții la firmele din domeniul reparațiilor auto. Ar fi fost vizate 655 de afaceri, din care 200 nu aveau autorizație de funcționare.

Mai mult decât atât, 49 de societăți comerciale au fost închise pentru că nu au respectat condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate, scrie Dcnews.ro.

Printre motivele pentru care sancțiunile au fost aplicate, enumerăm: efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

RAR sfătuiește posesorii de autovehicule să aleagă cu atenție service-ul. Inspectorii spun că ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office