Din 2018, inmatricularea unei masini va putea fi SUSPENDATA. Iata conditiile si solutiile pentru soferi

Publicat in Auto & Moto 24 Noiembrie 2017 1016 ori
Google+ WhatsApp
Din 2018, inmatricularea unei masini va putea fi SUSPENDATA. Iata conditiile si solutiile pentru soferi
Din 2018, inmatricularea unei masini va putea fi SUSPENDATA. Iata conditiile si solutiile pentru soferi

Codul Rutier va impune suspendarea de drept a inmatricularii unui autovehicul daca noul proprietar nu solicita in cel mult 90 de zile autoritatilor transcrierea dreptului de proprietate sau daca inspectia tehnica periodica (ITP) este expirata sau anulata. O aplicatie online va permite verificarea starii de inmatriculare, iar soferii cu ITP expirata au sansa sa evite sanctiunea.

 

Camera Deputatilor a aprobat, marti, ca for decizional, ordonanta de Guvern, care introduce astfel in Codul Rutier noțiunea de suspendare a inmatricularii, ce va interveni de drept in doua situatii specifice, dar careia i-au fost aduse o serie de modificari in favoarea proprietarilor de autovehicule.in primul rand, inmatricularea unui autovehicul va fi suspendata daca noul proprietar sau cumparatorul nu solicita transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termen de 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

In prezent, legea stabileste ca solicitarea de transcriere trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate, fara sanctiuni in caz de depasire a termenului.
 
In al doilea rand, ordonanta stabileste ca suspendarea inmatricularii va interveni si la expirarea sau anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului. Circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor pentru care a intervenit suspendarea inmatricularii va fi interzisa, iar conducerea unui vehicul a carui inmatriculare este suspendata va fi sanctionata cu amenda de 9 la 20 de puncte. 
 
De asemenea, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia va fi retinuta de catre politia rutiera daca inmatricularea este suspendata.
 
Noile prevederi trebuie sa fie promulgate de presedintele Iohannis si ar urma sa intre in vigoare incepand cu 20 mai 2018.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office