Un român GENIAL! A inventat DACIA care pornește prin SMS! Cum a realizat asta

Publicat in Auto & Moto 31 Octombrie 2017 537 ori
Google+ WhatsApp
Un român GENIAL! A inventat DACIA care pornește prin SMS! Cum a realizat asta
Un român GENIAL! A inventat DACIA care pornește prin SMS! Cum a realizat asta

Un tânăr de 21 de ani a scris istorie! Acesta e inventat dacia care pornește printr-un simplu SMS. Student în anul III la Facultatea de Automatizări și Calculatoare, un tânăr din Jibou, județul Sălaj, Cristian Bodea, a inventat, printre altele,  cădelniţa electronică, sistemul de pornire a maşinii de la distanţă prin telefonul mobil, sistemul de iriganii comandat prin SMS sau cel de comandă şi control de la distanţă a încălzirii locuinţei.

Acesta are o colecție întreagă de inovații. „De mic mi-a plăcut să desfac maşinuţele de jucărie sau aparate electrocasnice, pentru a vedea ce este dincolo de carcase, ce componente are fiecare dispozitiv. Chiar şi în ziua de astăzi, primul lucru la care mă gândesc când văd ceva nou este felul în care este realizat şi ce piese conţine”, a declarat el, pentru Adevărul.

Ulterior, Cristian Bodea a realizat un sistem prin care Dacia 1310 a familiei pornea printr-un SMS.

„Autoturismul comunică cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei de comunicare bluetooth, fapt care îl face foarte uşor de folosit. Modulul se poate modifica astfel încât tehnologia de comunicare folosită să fie GSM, astfel printr-un simplu SMS motorul poate fi pornit sau oprit. De asemenea, este posibilă o aplicaţie pentru sistemul de operare Android care suportă comenzi vocale, permiţând utilizatorului să pornească sau să oprească motorul printr-o simplă comandă vocală”, a explicat tânărul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office