Se schimbă școala de șoferi: Ce curs vor să introducă oficialii

Publicat in Auto & Moto 15 Octombrie 2017 788 ori
Google+ WhatsApp
Se schimbă școala de șoferi: Ce curs vor să introducă oficialii
Se schimbă școala de șoferi: Ce curs vor să introducă oficialii

Veste importantă pentru viitorii conducători auto. Școala de șoferi s-ar putea schimba în urma unui proiect de lege iniţiat de deputatul Tudor Ciuhodaru. Acesta dorește să introducă un nou curs pe lângă cele 15 ore de practică, cursul teoretic şi examenul psihologic care sunt efectuate în cadrul şcolii de şoferi.

Potrivit romaniatv.net, deputatul susține faptul că șoferii ar trebui să cunoască şi tehnicile de prim ajutor pentru a putea fi acordate eficient în cazul unui accident rutier.

Proiectul a fost depus la Senat, iar viitorii șoferi ar putea fi obligați să promoveze cursul de prim ajutor în trafic, dacă acesta trece mai departe și este aprobat de Camera Deputaților.

„Toţi soferii vor putea asigura rapid si corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice şi statistice susţin acest demers:
– Câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte (lipsa oxigării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute după oprirea respiraţiei, afectarea permanentă a creierului survine în 4-6 minute)
– Intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire
– Pentru a fi cu adevărat eficiente măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii


– Efectuate incorect pot duce la sechele grave (traumatismele coloanei cervicale)
– Peste 50% din decese au loc în primele minute de după accident
– Rata mare a mortalitîţii în accidentele rutiere survenite în afara localităţii şi în rural. Din cele 2.300 de decese prin accidente rutiere din România doar 20% (450 de cazuri) au avut loc în urban, unde teoretic sunt mai multe resurse medicale disponibile, dar 80% au loc în afara localităţilor şi în rural, acolo unde şi timpii de intervenţie cresc
– În Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere”, prezintă deputatul în expunerea de motive.

Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruire şi testarea teoretică şi practică, baremul de promovare ar urma să se stabilească prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Internelor.

Proiectul nu a fost adoptat încă de către Senat, fiind solicitate câteva modificări proiectului de lege.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office