Dacia a rechemat mii de Duster-uri în service. Motivul, uluitor

Publicat in Auto & Moto 03 Octombrie 2017 606 ori
Google+ WhatsApp
Dacia a rechemat mii de Duster-uri în service. Motivul, uluitor
Dacia a rechemat mii de Duster-uri în service. Motivul, uluitor

Mutarea claxonului pe volan pentru Dacia Duster a venit și cu o problemă de dimensionare a instalației electrice, fapt care poate genera fum sau funcționarea necorespunzătoare a airbag-ului frontal pentru șofer.

 

 

 


Acesta este motivul care a dus la rechemarea în service a 2.473 mașini din România.

"Dacia a identificat posibilitatea dimensionării incorecte a sistemului electric al claxonului, ceea ce poate provoca pierderea funcției acestuia și/sau apariția de fum la nivelul comenzii claxonului de pe volan. În anumite situații limitate poate apare o disfuncționalitate a airbag-ului șoferului", a anunțat producătorul auto.

Vizate de această rechemare sunt 2.473 de mașini Dacia Duster comercializate în România. Remedierea defectului este gratuită, fiind suportată de fabricant, potrivit Curierul National.

Acționarea claxonului pe volan a fost introdusă înaintea trecerii la a doua generație de Duster, până la acel moment acționarea făcându-se prin apăsarea în capătul manetei de semnalizare, un element de tradiție care a ținut timp de peste 40 de ani la automobilele Dacia.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office