Lista celor mai bune masini pe care poti sa le cumperi cu 5000 de euro sau mai putin

Publicat in Auto & Moto 19 Septembrie 2017 Actualizat: 19 Septembrie 2017 857 ori
Google+ WhatsApp
Lista celor mai bune masini pe care poti sa le cumperi cu 5000 de euro sau mai putin
Lista celor mai bune masini pe care poti sa le cumperi cu 5000 de euro sau mai putin

Care mașini fac cele mai puține probleme? Auto Bild trece în revistă cele mai fiabile modele în trei plaje de prețuri. Astăzi, prima parte, cu modele sub 5.000 de euro. Mâine și poimâine vom continua cu celelalte două părți, dedicat modelelor sub 10.000 de euro și, respectiv, celor sub 20.000 de euro.

Varietatea pe piața de mașini rulate este uriașă. Dar care este mai fiabilă? La care sunt cele mai mici riscuri de defectare? Astfel de întrebări și le pun cumpărătorii sensibili la preț atunci când achiziționează o mașină rulată din zona inferioară de prețuri.  Sunt întrebări la care informațiile din Auto Bild TÜV-Report 2016 permit un răspuns în cazul a 233 de modele.

În continuare vom prezenta o selecție de modele în trei plaje de prețuri, care au strălucit la controlul TÜV printr-o rată foarte mică de defecțiuni. Totuși, acest aspect nu garantează o utilizare fără probleme după achiziție: la TÜV se certifică în primul rând componentele de siguranță, cum ar fi suspensia sau sistemul de frânare. Dacă însă o problemă de proiectare pune în pericol motorul sau cutia de viteze, ar trebui să știi asta înainte de a cumpăra. Dacă te interesează, spre exemplu, fiabilul Golf Plus, trebuie să alegi motorizarea corectă (vezi caseta de sus). Astfel de informații despre rezultatul inspecțiilor periodice sunt furnizate, de asemenea, de Auto Bild TÜV-Report, asigurând un sprijin valoros pentru orice cumpărător de mașini rulate atunci când ia o decizie de cumpărare.

Best of TÜV-Report 2016: VW Golf Plus de la 3.500 de euro

Best of TÜV-Report 2016

Mare atenție la motor
Dacă te alegi cu un campion TüV fără probleme sau cu o rablă cu motorul distrus depinde, în cazul multor modele VW, printre care și Golf Plus (2004-2014), de alegerea motorizării. În principiu, acest Golf practic, cu acoperiș mai înalt, ar trebui să treacă fără probleme notabile de controalele TüV. La motoarele TSI, oferite după 2006, se rupe frecvent lanțul de distribuție, rezultatul fiind distrugerea motorului.

RECOMANDARE: Pentru rulaje mari: 1.6 TDI (105 CP) din 5/2009. Dacă se circulă rar, benzina de 1,6 l/102 CP este o alegere bună, fără problemele motoarelor TSI.
Plusuri
Confort ridicat, acces facil, caroserie solidă.
Minusuri
Probleme la 1.2 și 1.4 TSI, cutie DSG sensibilă.

Best of TÜV-Report 2016

Campionul sportiv al fiabilității
Mazda 2 (Model DE, 2007-2014) rulează aproape la fel de sportiv ca un Mini, dar nu are bagajul de probleme al acestuia și este semnificativ mai ieftină. Chiar și cel mai mic motor pe benzină, cu 75 CP, este suficient de puternic pentru a asigura performanțe decente pentru greutatea de sub o tonă a Mazdei 2. Deși trebuie să schimbi des treptele, chiar și asta e plăcut, având în vedere cursa scurtă și precisă a schimbătorului de viteze. Suspensia fermă se potrivește caracterului sportiv, iar direcția incisivă face din acest pitic o adevărată plăcere pentru cel de la volan.

RECOMANDARE: 1.3 MZR (75 PS). Grație masei reduse, acesta asigură performanțe bune.
Plusuri
Foarte fiabil, motoare sportive, agilitate sportivă.

Minusuri
Portbagaj mic, spațiu îngust în spate, confort.

Best of TÜV-Report 2016

Nu e trendy, dar e în formă bună
Ford Fusion, construit între 2002 și 2012, este versiunea cu caroserie înaltă a lui Ford Fiesta Mk VI (2001-2008). Poate acomoda patru persoane pe scaune înalte, are un portbagaj de 337 de litri și vizibilitate perfectă de jur-împrejur. În plus, suspensia fermă, dar deloc rigidă, și direcție tipică pentru un Ford fac din Fusion o mașină foarte plăcută la conducere. Importantă pentru cumpărătorii la mâna a doua este remarcabila sa fiabilitate și calitatea pe termen lung. La controlul TüV, chiar și exemplarele de 11 ani sunt lipsite de probleme. Având în vedere calitățile, designul poate fi trecut cu vederea.

RECOMANDARE: Motorul pe benzină de 1.4 l (80 CP) este suficient de puternic și foarte fiabil.
Plusuri
Spațios, confortabil, fiabil și cu o bună vizibilitate.

Minusuri
Cutie Durashift nerafinată, ESP doar de la 1.4 l.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office