LOVITURĂ pentru şoferi: RECUPERAREA taxei auto, blocată de un FORMULAR

Publicat in Auto & Moto 24 August 2017 552 ori
Google+ WhatsApp
LOVITURĂ pentru şoferi: RECUPERAREA taxei auto, blocată de un FORMULAR
LOVITURĂ pentru şoferi: RECUPERAREA taxei auto, blocată de un FORMULAR

Recuperarea taxei auto, așa cum s-a angajat Guvernul față de șoferi la începutul lunii august, ar fi trebuit să înceapă de la 22 august, termen până la care Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor ar fi trebuit să aprobe, prin ordin comun, modelul de cerere pe care persoanele care au dreptul la restituirea taxei sunt nevoite să o depună la Fisc. Pentru a fi inițiat, însă, procesul, șoferii trebuie să depună cerere la ANAF. În lipsa modelului de cerere, nu poate fi solicitată, încă, restituirea taxei.

În Monitorul Oficial din 7 august, a fost publicată o ordonanță de urgență a Guvernului care a stabilit un calendar de rambursare pe cale administrativă a taxelor plătite de șoferi. Acestea trebuie restituite cel târziu până în martie 2019. Pentru a fi inițiat, însă, procesul, șoferii trebuie să depună, conform procedurii,o cerere la ANAF. În lipsa modelului de cerere, nu poate fi solicitată, încă, restituirea taxei, potrivit jurnaliștilor de laprofit.ro.

Restituirea sumelor se va face, în baza deciziilor emise de Fisc, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, pe de o parte. Mai exact, în acest interval de timp își vor primi banii înapoi românii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Pe de altă parte, cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule își vor vedea banii returnați abia în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019, potrivit avocatnet.ro.

Termenul-limită până la care se va putea cere returnarea fostelor taxe auto este 31 august 2018.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office