Mercedes acuzată că mințit la testul de poluare. Peste un milion de autovehicule

Publicat in Auto & Moto 13 Iulie 2017 459 ori
Google+ WhatsApp
Mercedes acuzată că mințit la testul de poluare. Peste un milion de autovehicule
Mercedes acuzată că mințit la testul de poluare. Peste un milion de autovehicule

 Acţiunile grupului german Daimler, producătorul autovehiculelor marca Mercedes, au deschis şedinţa de joi în scădere cu 2,5% după publicarea în presă a unor informaţii potrivit cărora grupul ar fi vândut peste un milion de vehicule cu motoare pe care le-a manipulat pentru a părea mai puţin poluante, un demers similar cu cel de care este acuzat compatriotul Volkswagen, informează AFP. 

 

Potrivit unei investigaţii derulate în comun de posturile de televiziune regionale WDR şi NDR, precum şi de cotidianul "Süddeutsche Zeitung", timp de aproape un deceniu, motoarele OM 642 şi OM 651 produse de Daimler au utilizat un dispozitiv ilegal pentru a arăta emisii poluante mai mici în timpul testelor. Cele două motoare au fost instalate pe aproximativ un milion de vehicule Mercedes vândute în Europa şi SUA. 

Citând un mandat de percheziţie emis de un tribunal din Stuttgart, "Süddeutsche Zeitung" susţine că în luna mai au fost efectuate o serie de percheziţii la mai multe locaţii Daimler din Germania. Percheziţiile realizate au avut drept scop căutarea de documente aprobatoare şi dispozitive de stocare a datelor şi au vizat mai mulţi angajaţi de la Daimler, pe fondul suspiciunilor de fraudă şi publicitate mincinoasă cu privire la nivelul real de poluare al vehiculelor. 

Principiul ar fi unul similar cu scandalul Dieselgate de la Volkswagen. Un sistem de reducere a emisiilor poluante ar fi pornit în momentul controalelor oficiale şi este oprit în condiţii reale. Volkswagen a recunoscut că a utilizat un astfel de dispozitiv şi a fost nevoit să plătească amenzi şi despăgubiri în valoare de 22,6 miliarde de euro. 

Un purtător de cuvânt de la Daimler a declarat pentru mass media din Germania că grupul nu face comentarii cu privire la investigaţiile în derulare, dar a insistat că producătorul auto cooperează cu autorităţile, relatează Agerpres.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office