Un gigant auto recheamă în service SUTE de mașini din România. Probleme la sistemul de frânare

Publicat in Auto & Moto 05 Iulie 2017 342 ori
Google+ WhatsApp
Un gigant auto recheamă în service SUTE de mașini din România. Probleme la sistemul de frânare
Un gigant auto recheamă în service SUTE de mașini din România. Probleme la sistemul de frânare

Alertă pentru şoferi! Un gigant auto a depus la autoritățile din România mai multe notificări privind rechemări ale modelelor sale în service, pentru defecte posibile care ar afecta siguranța pasagerilor.

Vorbim, mai exact, despre Mercedes-Benz. Cele mai multe sunt modelele nou-lansate de Daimler în ultimii ani: A Class, CLA și GLA, modele extrem de populare datorită designului lor, dar care pot crea, se pare, neplăceri din cauza unor probleme de siguranță. Cea mai importantă rechemare este pentru G Class, un SUV de lux, care costă peste 90.000 de euro.

Aproape 600 de unități Mercedes-Benz, modele A Class, B Class, CLA Class și GLA Class, toate construite pe aceeași platformă, lansate în ultimii ani pe piață, vor fi rechmeate în service din cauza unei posibile probleme cu sistemul de frânare. Pe scurt, șoferul se poate trezi că nu mai are frână, pedala devenind brusc foarte rigidă. Motivul este dat de conducta de vacuum a servo-frânei, care se poate rupe.

"Ștuțul de racordare a conductei de vacuum la servo-frână s-ar putea rupe și nu ar mai putea alimenta servo-frâna cu vacuum datorită acestui fapt. În acest caz s-ar reduce asistența acordată forței de frânare și ar mai fi suficientă pentru încă 2-4 acționări ale frânei.", se arată într-o notificare remisă ANPC.

Într-o situație limită acest lucru se poate solda cu pierderea controlului mașinii. Mercedes-Benz România a anunțat că va chema proprietarii în service pentru a le înlocui conducta de vacuum. Sunt vizate 694 de vehicule.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office