Infruntarea gigantilor: BMW isi pierde suprematia, dupa un deceniu. Mercedes devine cel mai mare producator de masini de lux din lume

Publicat in Auto & Moto 10 Ianuarie 2017 290 ori
Google+ WhatsApp
Infruntarea gigantilor: BMW isi pierde suprematia, dupa un deceniu. Mercedes devine cel mai mare producator de masini de lux din lume
Infruntarea gigantilor: BMW isi pierde suprematia, dupa un deceniu. Mercedes devine cel mai mare producator de masini de lux din lume

BMW a pierdut titlul de cel mai mare producator de automobile de lux din lume in favoarea Mercedes-Benz, incheindu-si dominatia de peste un deceniu, deoarece nu si-a innoit gama de modele,transmite Bloomberg.

 

 

Brandul BMW a anuntat luni ca vanzarile sale au crescut cu 5,2% in 2016, la 2.003.359 autoturisme, cu aproximativ 80.000 mai putine decat Mercedes, divizia de automobile de lux a grupului german Daimler, care a livrat 2.083.888 vehicule, un avans de 11,3% fata de 2015.
Pe locul trei in topul producatorilor de automobile de lux s-a clasat Audi, care a livrat anul trecut 1,87 milioane de vehicule, in crestere cu 3,8% fata de 2015.
In 2017, cresterea vanzarilor nu va depasi 10%, din cauza cererii mai slabe in Marea Britanie si a incetinirii economiei chineze, a afirmat luni Ian Robertson, directorul de vanzari al BMW.
Din 2005, BMW a vandut in fiecare an mai multe automobile decat Mercedes, care a reusit sa-si indeplineasca mai devreme cu patru ani obiectivul sau strategic de a recastiga pozitia de cel mai mare producator de automobile de lux, dupa lansarea unor modele noi si introducerea altor tehnologii.
Indeplinirea obiectivului reprezinta o reusita pentru seful Daimler, Dieter Zetsche, care nu a reusit sa redreseze compania dupa despartirea dificila de brandul Chrysler, in 2007. Actionarii Daimler au amenintat sa-i retraga sprijinul lui Zetsche, ingrijorati ca Mercedes-Benz era mult in urma rivalelor BMW si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen AG.
Incluzand vanzarile brandului Smart, Daimler a vandut anul trecut 2,23 milioane de autoturisme. In 2011, la cea de-a 125-a aniversare a Daimler, Zetsche a anuntat ca obiectiv recastigarea titlului de cel mai mare producator de automobile de lux pana in 2020.
In 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebes, in Romania, unitatea de productie pentru montaj cutii de viteza automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office