Noul Mercedes Clasa E Coupe: imagini și informații oficiale cu sosia modelelor Clasa S Coupe și Clasa C Coupe

Publicat in Auto & Moto 15 Decembrie 2016 366 ori
Google+ WhatsApp
Noul Mercedes Clasa E Coupe: imagini și informații oficiale cu sosia modelelor Clasa S Coupe și Clasa C Coupe
Noul Mercedes Clasa E Coupe: imagini și informații oficiale cu sosia modelelor Clasa S Coupe și Clasa C Coupe

Mercedes a dezvăluit oficial noul Clasa E Coupe. A treia variantă de caroserie a modelului german vine cu un aspect sportiv, cu un singur motor diesel și cu toată tehnologia sedanului.

 


După o series de imagini teaser și clipuri video care trădau doar puțin din aspectul estetic, Mercedes a dezvăluit oficial noul Clasa E Coupe, a treia variantă de caroserie a modelului german, programată să fie dezvăluită în fața publicului în ianuarie 2017, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.
Spre deosebire de Clasa E sedan, coupe-ul adoptă o linie a acoperișului plonjată în partea posterioară și un aer ușor mai sportiv. Însă este inevitabil să nu-l asemănăm cu Clasa S Coupe și Clasa C Coupe, de la care împrumută foarte multe detalii estetice.

Noul Mercedes Clasa E Coupe are o lungime totală de 4826 de metri, o lățime de 1860 mm și o înălțime de 1430 mm. Comparativ cu vechiul model, noul Clasa E Coupe este mai lung cu 123 mm, mai lat cu 74 de mm și mai înalt cu 32 de mm. Nici ampatamentul nu a fost uitat, acesta fiind acum mai mare cu 113 mm și însumând 2873 de mm, suficient pentru a garanta mai mult loc pentru cei de pe locurile din spate.
Interiorul este similar modelului sedan, însă există și aici câteva detalii care fac diferența. Este vorba despre gurile de ventilație, scaunele individuale și inserțiile de la nivelul planșei de bord și al portierelor.
Nu lipsesc însă ecranele de 12.3 inch pentru sistemul multimedia și pentru instrumentele de bord. În cazul versiunilor ceva mai modeste, Mercedes păstrează instrumentele analog și folosește un computer de bord color ceva mai mic.

Piața din Europa va primi patru versiuni de motorizare. Doar una dintre ele va fi diesel, și anume E220d Coupe, care dispune de noul motor de 2.0 litri și 194 de cai putere.

Cei care preferă benzina pot alege versiunea E200 cu 184 de cai putere, E300 cu 245 de cai putere sau E400 4Matic, cu 333 de cai putere storși dintr-un V6 bi-turbo. Acesta din urmă vine la pachet și cu tracțiune integrală. Toate versiunile dispun însă de cutia automată cu nouă trepte 9G-Tronic.
Clienții vor avea la dispoziție și trei tipuri de suspensie: cea standard (Direct Control) care este mai joasă cu 15 mm față de cea a sedanului, sistemul Dynamic Body Control cu amortizoare ajustabile și suspensia pneumatică Air Body Control.

Potrivit informării făcut de Mercedes-Benz, noul Clasa E Coupe va fi disponibil pe piața europeană începând cu vara lui 2017.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office