De ce nu mai se eliberează al doilea rând de „numere roşii“ la Serviciul de Înmatriculări

Publicat in Auto & Moto 12 Noiembrie 2016 7251 ori
Google+ WhatsApp
De ce nu mai se eliberează al doilea rând de „numere roşii“ la Serviciul de Înmatriculări
De ce nu mai se eliberează al doilea rând de „numere roşii“ la Serviciul de Înmatriculări

O altă anomalie a fost reclamată de prahovenii care vor să-şi inmatriculeze autovehiculele la deja celebrul Serviciu Permise şi Înmatriculări Prahova.

Petenţii nu îşi mai pot lua al doilea rând de numere roşii, adică autorizarea provizorie pentru circulaţie a autovehiculelor si remorcilor, decât dacă proprietarii îşi plătesc toate taxele şi tarifele necesare (inclusiv taxa de timbrului de mediu).

Noua regulă a fost instituită prin două ordine de ministru (MAI) emise în vara aceasta, cu  aceste condiţii, şi care îşi fac efectul acum.

Astfel Ordinul nr. 1501/2006 privind procedura înmatriculării, a fost modificat de Ordinul nr 148/2016 şi Ordinul nr. 61/2016.

Art. 15 (1) Până la înmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competente potrivit art. 1 alin. (2) autorizeaza provizoriu circulaţia autovehicolelor şi a remorcilor neînmatriculate, pentru o perioada ce nu va putea depasi 30 zile, dar nu mai mult de data la care expira asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.

(2) Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie in conditiile prevazute la alin. (1) i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 zile, cu condiţia achitării tuturor taxelor şi tarifelor legale necesare înmatriculării, înainte de eliberarea următoarei autorizaţii.

Dacă până acum la achiziţia unui autoturism, până la înmatricularea definitivă, orice proprietar avea dreptul la 3 autorizaţii provizorii de circulaţie de câte 30 zile fiecare, acest lucru nu mai este posibil.


sursa: Telegrama.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office