Incep inscrierile pentru Programul Rabla 2015

Publicat in Auto & Moto 28 Aprilie 2015 944 ori
Google+ WhatsApp
Incep inscrierile pentru Programul Rabla 2015
Incep inscrierile pentru Programul Rabla 2015

Posesorii unei maşini cu o vechime ce depaseste opt ani pot să renunţe la ea începând de astăzi în schimbul unui tichet în valoare de 6.500 de lei. Începe Programul Rabla ediţia 2015 prin care autorităţile intenţionează să aducă pe şosele autoturisme noi care poluează mai puţin.

 

În acest scop guvernul intenţionează să modifice şi timbrul de mediu - a spus ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici: "Programul Rabla să fie destinat cu precădere acestei intenţii de a schimba acest parc auto la nivelul populaţiei cu maşini care efectiv poluează în mod agresiv. Nu poţi să ai în trafic o maşină care, chiar dacă are o capacitate cilindrică foarte mare şi pentru care acel cetăţean plăteşte consumul de carburant, dar ea nu poluează, să fie totuşi pe acelaşi palier cu una care poluează foarte mult şi cu taxe şi impozite foarte mici".

Ministrul finanelor a mai precizat, într-o emisiune televizată, că proiectul noului timbru de mediu pentru autoturisme ar urma să fie definitivat până în luna iunie.

Suma alocată în acest an pentru programul Rabla este de 200 de milioane de lei, cu 33% mai mare faţă de anul trecut, iar autorităţile estimează că 20.000 de şoferi îşi vor schimba rablele. În cei zece ani de funcţionare a acestui program s-au casat aproape jumătate de milion de maşini vechi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office