Veste bună pentru şoferi. Avocatul poporului: Ridicarea maşinilor este ILEGALĂ

Publicat in Auto & Moto 15 Aprilie 2015 888 ori
Google+ WhatsApp
Veste bună pentru şoferi. Avocatul poporului: Ridicarea maşinilor este ILEGALĂ
Veste bună pentru şoferi. Avocatul poporului: Ridicarea maşinilor este ILEGALĂ

Ridicarea maşinilor parcate pe spatiul public nu este legală. Avocatul Poporului susţine că doar Guvernul poate stabili sancţiuni legate de circulaţia pe drumurile publice, şi nu Consiliile Locale. În acest sens, el a sesizat Instanţa Supremă cu privire la amenzile impuse de autorităţile locale conducătorilor auto.

 

Dacă instanța supremă va da dreptate Avocatului Poporului, atunci nicio instanță din țară nu va mai avea voie să ridice mașinile parcate pe spațiul public.

Avocatul Popirului arată, în sesizarea depusă la Instanța Supremă, că domeniul rutier este reglementat prin Codul rutier, iar consiliile locale și primăriile nu au dreptul de a sancționa în acest domeniu.

Avocatul Poporului mai arată că toți românii care au dat bani grei pentru a-și recupera mașinile de la hingherii auto vor putea să-și ceară banii în instanță.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office