Alertă la Dacia: Logan MCV, Lodgy sau Dokker riscă să iasă din fabricaţie

Publicat in Auto & Moto 18 Septembrie 2014 2317 ori
Google+ WhatsApp
Alertă la Dacia: Logan MCV, Lodgy sau Dokker riscă să iasă din fabricaţie
Alertă la Dacia: Logan MCV, Lodgy sau Dokker riscă să iasă din fabricaţie

Un interviu recent acordat publicaţiei franţuzeşti Les Echos de către Arnaud Deboeuf, şeful diviziei low-cost a grupului Renault, aduce suspansul în cadrul Dacia. Pe fondul vânzărilor slabe, este posibil ca, în viitorul apropiat, să fie sistată producţia unui model familist.

 

"Suntem la stadiul de analiză, încă nu am luat nicio decizie" este ceea ce spune Arnaud Deboeuf, potrivit promotor.ro.

 

În vizor sunt luate trei modele familiale din gamă: breakul Dacia Logan MCV, monovolumul cu 7 locuri Dacia Lodgy, respectiv minivanul Dacia Dokker. "Astăzi sunt trei, mâine ar putea rămâne mai puţine" afirmă Deboeuf, continuând: "Am făcut o eroare şi vom vedea cum vom putea să o remediem", cu referire la necesitatea de a atinge volume de vânzări cât mai mari pentru a rentabiliza investiţia.

 

Spre deosebire de Sandero, Logan şi, mai ales, Duster, celelalte trei modele familiste amintite mai sus au vânzări mult mai slabe. În prima jumătate a lui 2014, Dokker a ajuns la circa 30.000 de unităţi (versiunile de persoane plus cele comerciale), stând cel mai bine, cu o creştere de aproape 30%. Urmează Logan MCV, cu vânzări de circa 29.000 de unităţi, în timp ce Dokker dezamăgeşte, cu puţin peste 24.000 de exemplare şi un regres de 40%. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.