Şoferii îşi pot plăti amenzile de circulaţie cu telefonului mobil. Cum se face

Publicat in Auto & Moto 17 Septembrie 2014 1165 ori
Google+ WhatsApp
Şoferii îşi pot plăti amenzile de circulaţie cu telefonului mobil. Cum se face
Şoferii îşi pot plăti amenzile de circulaţie cu telefonului mobil. Cum se face

Gata cu drumurile la primărie, la poștă sau la bancă pentru plata amenzilor şi cu zecile de minute petrecute la coadă la ghişee. Șoferii au de acum o variantă mult mai ușoară şi mai la îndemână. Au nevoie doar de un telefon conectat la internet și de un card. Astfel, sancţiunile primite pot fi achitate prin intermediul unei aplicaţii gratuite, care a fost lansată recent.


 

 

Șoferii își vor putea plăti amenzile de oriunde, chiar și din mașină, dar în acest caz numai dacă nu sunt în trafic, scrie citynews.ro. Aceștia au acum la dispoziție o aplicație care poate fi instalată gratuit pe telefonul mobil. Astfel, conducătorii auto trebuie doar să completeze datele procesului verbal şi să facă plata cu ajutorul unui card bacar. Dovada plății o vor primi pe adresa de email.

 
 

 

Aplicaţia a fost dezvoltată în urma numeroaselor solicitări din partea reprezentanţilor mediului de afaceri, care aveau nevoie de o metodă mai rapidă de plată.

 

"Am făcut mai multe memorii și sesizări către Finanțe, către Primărie ca să-și modernizeze căile de comunicare cu plătitorii. Nu mi se pare normal să plătim prin taxe și impozite niște oameni care să nu își facă treaba, ba mai mult, să-ți consume timpul pentru o hârtie, să te cheme până la instituție", a declarat Radu Coroianu, președintele Ligii Întreprinzătorului Român.

 

Chiar dacă nu toţi se pricep la tehnologie, şoferii se bucură că scapă de drumurile inutile printre instituţii şi ghişee. "Eu plătesc facturile și restul prin Internet și mi se pare un lucru foarte corect. Când am primit și eu amendă am umblat mult", spune un şofer.

 

"Eu acum un an jumătate am plătit ultima dată o amendă. Cred că cel puțin o jumătate de zi am căutat unde pot plăti", a declarat un alt şofer.

 

Aplicația le mai permite șoferilor să își achiziționeze cu ușurință și rovigneta sau asigurarea RCA. De asemenea, pot achita locul de parcare și au la dispoziție și o listă a benzinăriilor și a spălătoriilor din apropiere. Aplicația este valabilă deocamdată doar pentru oraşele reședință de județ şi municipiul Bucureşti.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office