Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă. Vezi comparaţia cu România

Publicat in Auto & Moto 29 Iulie 2014 1833 ori
Google+ WhatsApp
Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă. Vezi comparaţia cu România
Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă. Vezi comparaţia cu România

MAŞINI SECOND-HAND: Cei cărora le place o anumită maşină, cu o motorizare mare şi un an mai vechi de fabricaţie, dar nu au bani să o înmatriculeze în România o pot face cu succes în Bulgaria. O înmatriculare pentru un autoturism care are o capacitate cilindrică de peste 5000 de centrimetri cubi costă în România peste 8000 de euro. Asta poate însemna de câteva ori preţul de achiziţie al maşinii.

 


 

Taxa de prima înmatriculare, taxa de mediu, costurile asigurării obligatorii şi, în special, noua grilă de impozitare sunt motivele care îi determină pe români să se orienteze către Bulgaria pentru înmatricularea unei maşini. Dacă înmaricularea unui vehicul cu an de fabricaţie 1999 şi cu motorul de 5120 de centimetri cubi costă în România 8200 de euro, în Bulgaria, potrivit inmatricularebulgaria.eu, costă doar 700 de euro. Astfel, mii de români apelează la vecini bulgari pentru maşinia mult visată.

 

Înmatricularea poate fi făcută într-o zi, proprietarul mergând la Ruse, foarte aproape de vama Giurgiu. Acolo sunt multe firme care se ocupă de înmatricularea maşinilor. De asemenea, proprietarul autoturismului poate contacta une din firmele aflate pe net şi care au ca activitate strict înmatricularea maşinilor românilor în Bulgaria.

 

Avantajele înmatriculării în Bulgaria

 

- Costurile mai mici, care pot ajunge până la de 10 ori mai puţin ca în România.

- Asigurarea Obligatorie este în cele multe cazuri la jumătate de preţ faţă de cea din România

- Impozitul anual auto este mai redus în comparaţie cu cel pracicat în România

- Rapiditatea înmatriculării, o zi, precum şi locaţia unde se face, Ruse, foarte aproape de România

 

Pentru vehicule cu o putere declarată de până la 120 kW sau cu o capacitate cilindrică de până în 2.500 cmc inclusiv costurile variază în jurul sumei de 500 de euro.

 

Pentru vehiculele cu o putere declarată de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc, preţul se încadrează între 600 şi 700 de euro.

 

Românii care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria, în sumele plătite intră documentele de proprietate (contract de vânzare cumpărare, factură, bon fiscal) pe numele clientului, taxele ITP precum şi efectuarea ITP-ului, taxele aferente noilor numere de înmatriculare, asigurarea obligatorie şi Carte Verde, impozitul autovehiculului pe un an, precum şi vignetă pentru Bulgaria valabilă timp de un an.

 

Documente necesare la înmatricularea "bulgărească"

 

- Carte identitate/ Buletin
- Cartea de identitate a autovehiculului
- Talonul Autovehiculului
- Contractele de vanzare-cumparare anterioare incluzand dupa caz facturi si procuri, de la proprietarul inscris in talon pana la proprietarul actual.
- Numerele de inmatriculare stipulate in talon.
- Geamurile masinii sa fie intacte.
- in situatia in care autoturismul are numere de inmatriculare provizorii, este necesara cartea de identitate vechefie stampilata sau taiata.
- In situatia in care autovecicululul este inmatriculat cu numere rosii este necesar transportul pe o platforma autorizata datorita faptului ca parasirea "pe roti" a tari nu este permisa.

 

Multe firme, contracost, pune la dispoziţie şi platforma pentru transportul autovehiculului.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office