La ce să fiți atenți când cumpărați o mașină second-hand. Detaliile care ar trebui să creeze suspiciuni

Publicat in Auto & Moto 16 Septembrie 2021 1083 ori
Google+ WhatsApp
La ce să fiți atenți când cumpărați o mașină second-hand. Detaliile care ar trebui să creeze suspiciuni
La ce să fiți atenți când cumpărați o mașină second-hand. Detaliile care ar trebui să creeze suspiciuni

În 2020, în România au fost vândute peste 350.000 de mașini second-hand. Un specialist a explicat la Digi24 la ce să fim atenți pentru a nu ajunge să investim într-o astfel de mașină mai mult decât am plătit pentru ea.

Dan Babu, specialist mașini second-hand: Urme de uzură, care trebuie să existe pe orice mașină, și în al doilea rând, liniile acestea care se numesc lufturi, distanța dintre elementele caroseriei, trebuie să se alinieze, să existe o distanță constantă. Fix aici, în zona asta, aici începe de jos, aici se ridică și apoi intră acolo. Cel mai probabil, au fost forțate clemele.

Sub capotă, nimic nu trebuie să strălucească.

Dan Babu: La motor, toate piesele ar trebui să aibă aceeași uzură. Dacă o piesă are o uzură mai mică, înseamnă că a fost schimbată. La motor, nu trebuie să curgă nimic în afara motorului. Adică trebuie să fie uscat și m-aș aștepta să existe urme de praf.

Porniți motorul și ascultați-l cu atenție!

Dan Babu: Un motor trebuie să se audă rotund, cum te-ai aștepta să se audă, și să nu aibă diferențe de sunet. Și să nu se audă zgomote de metal pe metal, de metal pe plastic.

Bucureștenii care și-au cumpărat mașini la mâna a doua au propriile experiențe.

- La ce v-ați uitat, când v-ați cumpărat mașina second-hand?

- Ha, ha, ha. Dacă-mi place, la ce dracu să mă uit? La starea ei, cum arată mașina, că la kilometri nu poți să te uiți, că ești fentat din prima.

*

-La starea motorului, starea generală a mașinii, geamurile dacă au fost schimbate vreodată. Am mai fost atent și la cine o vinde. Până acuma, n-am luat țeapă.

În România, cele mai vândute autoturisme la mâna a doua sunt cele germane - Wolksvagen, BMW și Audi - urmate în top de Ford și de Opel. Pentru a diminua riscul unor defecte ascunse, apelați la un specialist sau un service auto.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.