Sfaturi de întreţinere a maşinii pentru şoferii prahoveni

Publicat in Auto & Moto 27 Aprilie 2021 1040 ori
Google+ WhatsApp
Sfaturi de întreţinere a maşinii pentru şoferii prahoveni
Sfaturi de întreţinere a maşinii pentru şoferii prahoveni

Foarte multe persoane, în special cele care încă nu au deţinut o maşină personală sau nu au acumulat prea multă experienţă în ceea ce le priveşte, consideră că pasul cel mai important şi „dificil” este achiziţia propriu-zisă a maşinii.

În realitate, partea cu adevărat dificilă este întreţinerea acesteia de-a lungul timpului. 

De ce ajunge maşina ta nouă, la reparat

Ca orice şofer începător, pentru început totul se va desfăşura uşor stângaci; poate că nu îţi vei da seama că modul în care te comporţi cu maşina ta o răneşte sau că au început să se audă nişte zgomote noi, care îţi sugerează subtil să te gândeşti la ce ai făcut şi pe unde ai umblat. Poate că vei uita şi să-i schimbi unele lucruri la timp, pentru că nu le cunoşti importanţa şi, treptat, cumva, maşina ta nu va mai fi cum a fost când v-aţi cunoscut. Ajuns în această situaţie, precum în orice altă relaţie cu probleme, vei cere ajutorul şi sfaturile unui prieten. Poate că el se va pricepe mai bine ca tine, sau poate că sfaturile lui vor fi o risipă de timp şi bani. 

Prin urmare, ca să eviţi să fii nevoit să te desparţi de maşina ta, cere sfaturile unor specialişti, precum cei de la reprezentanta Renault Ploiesti. Ei vor reuşi să o înţeleagă şi să facă relaţia voastră să meargă din nou.

Sfaturi de întreţinere a maşinii

Principalele acţiuni pe care le vei putea face la service-urile specializate, şi de care ar trebui să ţii cont pentru a-ţi proteja atât maşina, cât şi propria siguranţă la volan, sunt:

Întreţinerea periodică

Elementul care se uzează cel mai rapid este uleiul de motor. Schimbarea acestuia şi a filtrelor ar trebui să fie un proces de bază, întrucât acestea asigură o bună funcţionare a vehiculului şi o protecţie optimă a componentelor maşinii.

Geometrie direcţie

O geometrie incorectă  a unghiului de fugă duce la uzura neuniformă a anvelopelor, manevrabilitate scăzută şi posibile probleme ale suspensiilor, precum şi creşterea consumului de combustibil.

Testare sistem de frânare

Este de la sine înţeles că frânele sunt un element foarte important, care se poate deteriora în timp, motiv pentru care nu ar trebui neglijate.

Testare suspensii

Menţin confortul şi tracţiunea/contactul cu solul.

Curăţarea sistemului de climatizare

Asigură o răcire adecvată a sistemului.

Schimbare anvelope

Diferitele condiţii meteo, necesită diferite tipuri de anvelope. Acestea sunt necesare pentru a asigura aderenţa potrivită, care să ofere control normal asupra maşinii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.