AUDI fenteaza semafoarele: sistemul asta iti spune ce viteza trebuie sa ai ca sa prinzi verde/ VIDEO

Publicat in Auto & Moto 25 Februarie 2019 2053 ori
Google+ WhatsApp
AUDI fenteaza semafoarele: sistemul asta iti spune ce viteza trebuie sa ai ca sa prinzi verde/ VIDEO
AUDI fenteaza semafoarele: sistemul asta iti spune ce viteza trebuie sa ai ca sa prinzi verde/ VIDEO

Constructorul german de automobile imbunatateste sistemul Traffic Light Information, disponibil momentan numai in cateva orase din SUA, cu o functie care iti spune viteza optima pe care trebuie sa o ai ca sa nu mai stai la semafoare.

Mobilitatea si dezvoltarea sau perfectionarea sistemelor de propulsie alternative sunt doua dintre domeniile care ii fascineaza in prezent pe marii constructori de automobile. Toti cauta sa lanseze masini mai prietenoase cu mediul inconjurator si cu buzunarul clientului, dar si solutii care sa ii faca acestuia din urma viata mai usoara in spatele volanului.

Asa au aparut o gama larga de sisteme de siguranta si de asistenta, dar si unele tehnologii care interactioneaza cu infrastructura rutiera pentru a reduce timpul pe care il petrece fiecare sofer in trafic.

Un astfel de sistem este si Traffic Light Information, pe care nemtii de la Audi l-au lansat in 2016 in Las Vegas. Dupa ce primeste acces la datele legate de functionarea semafoarelor, aceasta tehnologie informeaza in timp real soferul cat timp mai trebuie sa stationeze pana la culoarea verde a semaforului.

In prezent, aceasta tehnologie este disponibila in 4.700 de intersectii din SUA, in orase precum Los Angeles, New York, San Francisco, Washington DC, Dallas, Denver, Kansas sau Houston.

Audi perfectioneaza acum sistemul Traffic Light Information cu o noua functie, denumita Green Light Optimized Speed Advisory, astfel ca de acum inainte, utilizatorii acestuia vor sti si ce viteza trebuie sa aiba pentru a prinde culoarea verde la semafor.

Pe scurt, sistemul foloseste pozitionarea exacta a masinii in trafic si informatiile primite de la sistemele de la semaforizare si calculeaza distanta pe care o mai are de parcurs masina pana la semafor si limita legala de viteza pe segmentul de drum respectiv. Datele sunt mai apoi analizate si transmise soferului prin intermediul unor conexiuni de date 4G.

Traffic Light Information este inclus in pachetul Audi connect Prime si costa fie 200 de dolari la fiecare sase luni, fie 500 de dolari la fiecare 18 luni. Momentan, acest serviciu nu este disponibil in Europa si nu este inca foarte clar daca si cand va veni pe Batranul Continent.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.